Šport > Nogomet
309 ogledov

Barça do remija doma, poraz Dinama, katastrofa Borussie

Gavi Profimedia
Kamplov Leipzig remiziral proti Real Sociedadu.

Red Bull Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je na prvi kvalifikacijski tekmi za preboj v osmino finala evropske lige remiziral proti španskemu Real Sociedadu 2:2. Kampl je igral do 86. minute, medtem ko Josip Iličić ni v kadru Atalante za spomladanski del tega tekmovanja. Zasedba iz Bergama je premagala Olympiakos z 2:1.

Španska zasedba iz San Sebastiana je v Leipzigu povedla v osmi minuti po golu Robina Le Normanda, izenačil pa je Christopher Nkunku v 30. minuti. Na Red Bull Areni v Leipzigu je dolgo časa kazalo na zmago španske ekipe, ki je povedla v 64. minuti po golu Mikela Oyarzabala, izenačujoči zadetek pa je v 81. minuti z 11-metrovke dosegel Emil Forsberg.

Pirejsko zasedbo je v Bergamu v vodstvo popeljal Tiquinho Soares v 16. minuti, nato pa je pri gostiteljih zablestel Albanec Berat Djimsiti ter med 62. in 64. minuto dosegel dva gola za končno zmago z 2:1.

Obračun na stadionu Camp Nou med Barcelono in Napolijem se je končal z 1:1. Italijansko ekipo je v vodstvo v 29. minuti popeljal Piotr Zielinski, v 59. minuti pa je z 11-metrovke izenačil Ferran Torres.

Borussia iz Dortmunda je doma visoko izgubila proti Glasgowu Rangers z 2:4. Za škotsko zasedbo so gole dosegli James Tavernier (38.), Alfredo Morelos (41.) in John Lundstram (49.), zadnjega za Škote pa po avtogolu Dan-Axel Zagadou (54.). Za rumeno-črne sta bila natančna Jude Bellingham (51.) in Raphael Guerreiro (82.).

Sevilla je premagala zagrebški Dinamo s 3:1. Andaluzijska ekipa je vse tri gole dosegla v prvi polovici tekme, ko so zadeli Ivan Rakitić, Lucas Ocampos in najnovejša okrepitev Anthony Martial. Za Dinamo je zadel Mislav Oršić.

Anthony Martial | Avtor: Profimedia Profimedia

Porto je z dvema goloma Tonija Martineza v 37. in 49. minuti premagal Lazio z 2:1, za zasedbo iz italijanske prestolnice je zadel Mattia Zaccagni (23.). Moldavski Šerif iz Tiraspola je bil boljši od portugalske Brage z 2:0, španski Betis pa je v Sankt Peterburgu premagal Zenit s 3:2.

Povratne tekme bodo 24. februarja. Osmina finala bo 10. in 17. marca, četrtfinale 7. in 14. aprila, polfinale 28. aprila in 5. maja, finale pa bo 18. maja na stadion Ramon Sanchez Pizjuan v Sevilli.

V osmino finala so že uvrščeni Lyon, Monaco, Spartak Moskva, Eintracht Frankfurt, Galatasaray, Crvena zvezda, Bayer Leverkusen in West Ham.

Rezultati:

Borussia Dortmund - Glasgow Rangers       2:4 (0:2)
Barcelona - Napoli                        1:1 (0:1)
Šerif Tiraspol - Braga                    2:0 (1:0)
Zenit St. Peterburg - Betis Sevilla       2:3 (2:3)
Atalanta Bergamo - Olympiakos Pirej       2:1 (0:1)
Porto - Lazio                             2:1 (1:1)
Sevilla - Dinamo Zagreb                   3:1 (3:1)
Leipzig - Real Sociedad                   2:2 (1:1)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice