Šport > Nogomet
176 ogledov

Kakšne poslastice! Prvaki naleteli na rekorderje, Oblak znova v Manchester

žreb Liga prvakov
Oblak v četrtfinalu proti Manchester Cityju, aktualni prvak proti 13-kratnemu prvaku iz Madrida.

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v švicarskem Nyonu so izžrebali pare četrtfinala ter nadaljnje poti vse do finala v ligi prvakov.

Edini preostali slovenski predstavnik v tem tekmovanju Jan Oblak se bo z Atleticom iz Madrida za vstop v polfinale pomeril z vodilnim moštvom angleškega prvenstva Manchester Cityjem. Finalist v minuli sezoni Manchester City se je uvrstil že v peto zaporedno četrtfinale Lige pravkov. City in Atletico se bosta pomerila prvič v evropskih tekmovanjih, prvi dvoboj pa bo v Manchestru.

Branilec naslova Chelsea se bo za preboj med štiri najboljše pomeril z Realom iz Madrida, ki je to tekmovanje dobil kar 13-krat. Prvo tekmo bodo Londončani, sicer dvakratni zmagovalci lige prvakov igrali doma. V osmini finala so izločili Lille, medtem ko je bil Real po preobratu prav tako boljši od francoskega kluba Paris Saint-Germaina. Omenjena para bosta sicer tvorila prvi polfinalni par.

Bayern München, ki se je doslej rekordnih 20-krat uvrstil med osem najboljših, se bo meril z zmagovalcem evropske lige v minuli sezoni Villarrealom, prva tekma pa bo v Španiji. Rumena podmornica je v osmini finala presenetljivo ugnala moštvo Juventusa, medtem ko je bil Bayern s skupnim izidom 8:2 boljši od avstrijskega Salzburga, pri katerem je na povratni tekmi zaigral slovenski napadalec Benjamin Šeško.

Zadnji par tvorita Benfica - Liverpool. Portugalci so v osmini finala nekoliko presenetljivo izločili moštvo Ajaxa, Liverpool, sicer šestkratni prvak v tem tekmovanju, pa je bil boljši od Interja. Za Milančane je na obeh tekmah branil nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović.

Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 5. in 6. aprila, povratne pa teden dni kasneje. V polfinalu se bodo nato štiri najboljše ekipe merile 26. in 27. aprila s povratnima obračunoma 3. in 4. maja. Finale pa bo 28. maja v Parizu. Sprva bi moral biti v Sankt Peterburgu, a je Uefa zaradi ruske invazije na Ukrajino finalni obračun prestavila v francosko prestolnico.

 

* Liga prvakov:
- četrtfinalni pari:
(1) Chelsea (Ang) - Real Madrid (Špa)
(2) Manchester City (Ang) - Atletico Madrid (Špa)
(3) Villarreal (Špa) - Bayern München (Nem)
(4) Benfica (Por) - Liverpool (Ang)

- polfinalni pari:
zmagovalec četrtfinala 2 - zmagovalec četrtfinala 1  (I)
zmagovalec četrtfinala 4 - zmagovalec četrtfinala 3  (II)

- finale (Pariz):
zmagovalec polfinala II - zmagovalec polfinala I

 

Iličić proti Kamplu

Na sedežu Evropske nogometne zveze pa so danes izžrebali tudi četrtfinalne pare evropske lige. Edina preostala Slovenca v tekmovanju se bosta pomerila med seboj. Žreb je namreč določil, da se bosta za polfinalno vstopnico udarila Leipzig Kevina Kampla ter Atalanta Josipa Iličića.

Atalanta je med osem najboljših napredovala po zmagi proti Bayerju iz Leverkusna, Leipzig pa je bil v osmini finala prost, potem ko je Uefa zaradi ruske invazije na Ukrajino izključila Spartak iz Moskve. Boljši iz slovenskega obračuna se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem para Braga - Rangers.

Edini od osmerice, ki se je že veselil naslova v tem tekmovanju, Eintracht Frankfurt, se bo pomeril z Barcelono. Katalonci, prvi favoriti evropske lige, so v osmini finala ugnali turški Galatasaray, pred tem pa Napoli.

West Ham, ki je v osmini finala izločil šestkratne prvake evropske lige Sevillo, se bo v četrtfinalu udaril z Lyonom. Zadnji par je Braga - Rangers.

Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 7. aprila, povratne pa teden dni kasneje. V polfinalu se bodo nato štiri najboljše ekipe merile 28. aprila s povratnima obračunoma 5. maja. Finale pa bo 18. maja v Sevilli.

 

* Evropska liga:
- pari četrtfinala:
(1) Leipzig (Nem) - Atalanta (Ita)
(2) Eintracht Frankfurt (Nem) - Barcelona (Špa)
(3) West Ham (Ang) - Lyon (Fra)
(4) Braga (Por) - Rangers (Ško)

- polfinalni pari:
(I)  zmagovalec četrtfinala 1 - zmagovalec četrtfinala 4
(II) zmagovalec četrtfinala 3 - zmagovalec četrtfinala 2

- finale:
zmagovalec polfinala II - zmagovalec polfinala I

 

Kurtić proti Marseillu

Na sedežu Evropske nogometne zveze pa so danes izžrebali še četrtfinalne pare prve izdaje konferenčne lige. Edini preostali slovenski predstavnik v tem tekmovanju Jasmin Kurtić se bo z grškim Paokom pomeril z ekipo iz Marseilla.

Paok je brez Kurtića, bil je kaznovan zaradi rumenih kartonov, v osmini finala izločil belgijski Gent s skupnim izidom 3:1. Marseille je za preboj v četrtfinale z dvema zmagama z 2:1 premagal švicarski Basel. Prvo tekmo bo gostil francoski predstavnik.

Zmagovalec para Marseille - Paok bo na prvi polfinalni tekmi gostoval pri boljšem iz obračuna med Feyenoordom in Slavio iz Prage. Preostala para sta Bodo/Glimt - Roma ter Leicester - PSV Eindhoven.

Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 7. aprila, povratne pa teden dni kasneje. V polfinalu se bodo nato klubi merili 28. aprila s povratnima obračunoma 5. maja. Finale pa bo 25. maja v Tirani.

 

* Konferenčna liga:
- pari četrtfinala:
(1) Bodo/Glimt (Nor) - Roma (Ita)
(2) Feyenoord (Niz) - Slavia Praga (Češ)
(3) Marseille (Fra) - Paok (Grč)
(4) Leicester (Ang) - PSV Eindhoven (Niz)

- polfinalni pari:
(I)  zmagovalec četrtfinala 4 - zmagovalec četrtfinala 1
(II) zmagovalec četrtfinala 2 - zmagovalec četrtfinala 3

- finale:
zmagovalec polfinala I - zmagovalec polfinala II
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.