Šport > Nogomet
5943 ogledov

Izjemni Oblak, soigralci in slovenski sodniki jezili Ronalda

Jan Oblak Profimedia
Atletico Madrid se je uvrstil v četrtfinale.

V torek sta bili na sporedu dve tekmi osmine finala v ligi prvakov, več pozornosti slovenskih ljubiteljev nogometa pa je požel dvoboj med Manchester Unitedom in Atletico Madridom, za slednjega igra Jan Oblak. Prvi dvoboj v Španiji se je končal z neodločenim rezultatom 1:1.

Tekma, ki jo je sicer s svojimi pomočniki vodil Slavko Vinčić, se je začela živahno, a v uvodnih minutah pravih priložnosti ni bilo. Že v tretji minuti jo je nekoliko skupul slovenski reprezentančni vratar, vanj je po podaji v peterec trčil mladi švedski napadalec Uniteda Anthony Elanga. Oblak je nekaj časa obležal na tleh,a nato brez težav nadaljeval z dvobojem.

V 13. minuti je Elanga po podaji Bruna Fernandesa iz bližine sprožil proti Škofjeločanu, a je ta tudi nekoliko srečno uspel zaustaviti strel. Okroglo usnje ga je zadelo v glavo. Na drugi strani je s precejšnje daljave močno streljal Argentinec Rodrigo de Paul, domači čuvaj mreže, nekdanji član Atletica, David de Gea je žogo uspel odbiti v kot.

V 20. minuti je Fernandes ob Reinildu padel v kazenskem prostoru, domači navijači so zahtevali enajstmetrovko, vendar se Vinčić zanjo ni odločil, posredoval ni niti VAR. Šest minut kasneje je Oblak ukrotil strel Dioga Dalota.

Kasneje so gostje preko Joaa Felixa že zatresli mrežo, a je stranski sodnik Andraž Kovačič dvignil zastavico. A Atletico je ob koncu prvega polčasa vseeno prišel do vodstva. Felix je na robu kazenskega prostora s peto odložil žogo do Antoina Griezmanna, ta pa je z natančno podajo na drugi vratnici našel za hip pozabljenega Renana Lodija, ki je poslal žogo za hrbet de Gee.

Renan Lodi | Avtor: Epa Epa

Domači, predvsem Fernandes in Cristiano Ronaldo sta imela marsikaj za pripomniti, so obkrožili Vinčića. Zmotilo jih je, da slovenski delilec pravice na drugi strani že prej ni dosodil po njihovem mnenju prekrška nad Elango. V nadaljevanju akcije so nogometaši Atletica nato zadeli.

Še pred odhodom na odmor je Oblak zaustavil nevaren strel Fernandesa, rdeči vragi so iztržili le kot.

Že po pol minute drugega dela je Elanga sprožil z desne strani šestnajsterca, vendar njegov diagonalni strel ni našel cilja, žoga je poletela mimo vrat. Nato je moral posredovati de Gea, po lastni napaki, v težave ga je s podajo spravil branilec Harry Maguire, je zaustavil strel de Paula.

Ob koncu 59. minute so imeli znova lepo priložnost domači. Sancho je prišel do voleja v kazenskem prostoru gostov, a meril malce preko prečke. Na drugi strani je bil Felix za las prekratek po podaji z leve strani po kotu pa je z glavo visoko preko vrat streljal branilec José María Giménez.

V 66. minuti sta bila po prostem strelu prenizka Ronaldo in Maguire. Deset minut kasneje je že kazalo, da bo United izenačil. Po novi prekinitvi in podaji z desne v sredo šestnajsterca je z glavo streljal Raphaël Varane, Oblak pa je s panterskim skokom v svojo desno preprečil zadetek. Do odbitka je prišel Ronaldo, a ni bil natančen, za nameček je Slovenec zaustavil tudi njegov poizkus.

Ob koncu 83. minute je od daleč ustrelil Dalot, vendar je okroglo usnje nenevarno poletelo mimo želenega cilja. Rdeči vragi so napadali, gostje pa so se uspešno branili. Gostitelji so do zadnjega sodniškega žvižga ostali brez pravega strela na vrata izjemnega Slovenca.

Benfica do napredovanja v gosteh

Tudi Ajax in Benfica sta se v drugo tekmo, goli v gosteh od te sezone ne odločajo več, podala z enakim izhodiščem. Na koncu so se napredovanja med osmerico najboljših veselili Lizbončani. Edini zadetek na tekmi v Amsterdamu je v 77. minuti dosegel Darwin Núñez. Urugvajec je bil najvišji v skoku po podaji s prostega strela.

 

Liga prvakov, osmina finala:

Manchester United : Atletico Madrid   0:1 (0:1)     /1:1/
Lodi 41.

Ajax : Benfica   0:1 (0:0)     /2:2/
Nunez 77.

 

/.../ - izida prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice