Šport > Nogomet
8012 ogledov

Oblak kot zid, na koncu pa očitki navijačev

Jan Oblak Profimedia
Jan Oblak je prikazal eno najboljših predstav v sezoni. Navijači Uniteda besni na 'slovensko navezo'.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je bil med zaslužnejšimi za zmago Atletico Madrida na Old Traffordu. Čeprav nogometaši Manchester Uniteda proti golu gostov niti niso usmerili veliko udarcev, pa je bil Škofjeločan vselej na pravem mestu. Dobesedno že v 13. minuti, ko ga je Anthony Elanga z bližine zadel v obraz, ob koncu prvega polčasa pa je Slovenec zaustavil še nevaren strel Bruna Fernandesa.

A ključna je bila poteza v 77. minuti, ko je po podaji s prostega strela najvišje skočil Raphael Varane, Oblak pa je z izjemno reakcijo preprečil izenačujoči zadetek. Skupno je zbral pet obramb.

"Vedno sem dejal, da je Jan najboljši vratar na svetu in to je danes znova pokazal. Zbral je dve, tri podaje, ki ga po mojem mnenju postavljajo na mesto najboljšega igralca tekme. Ponosni smo, da je del naše ekipe in upamo, da bo tako še nekaj let," je po tekmi dejal kapeta Atletica Koke.

Po takšni predstavi se je tudi na socialnih omrežjih vsul plaz pohval na račun Slovenca. "Zamislite si, da ste eden od branilcev Atletica in imate za sabo Oblaka. Je neverjeten," je menil eden od uporabnikov twitterja. 

Če so bili navdušeni pristaši Atletica, pa so bili po predstavi Slovenca besni navijači rdečih vragov. Ti so svoj bes usmerili na sodnike in vse skupaj označili za 'slovensko zaroto'. Tekmo so namreč sodili Slovenci na čelu s Slavkom Vinčićem, po mnenju domačega tabora in navijačev pa so to delo opravili slabo.

Za razburjenje je poskrbela nedosojena enajstmetrovka nad Fernandesom, tudi iz sobe za VAR sicer niso reagirali, predvsem pa kontakt med Elango in Marcom Llorentejem, ko je mladi Šved obležal na zelenici, sledil je napad Atletica in odločilni zadetek. Mnenja o prekršku so deljena, večina pristašev Uniteda pa je prepričana v svoj prav. Kot pravijo: kdor izgubi, se ima pravico jeziti.

Jan Oblak Liga prvakov Šport Izjemni Oblak, soigralci in slovenski sodniki jezili Ronalda

"Čestitke za Jana Oblaka, slovenskega vratarja, in Slavka Vinčića, slovenskega sodnika, za odlično predstavo v dresu Atletico Madrida," se je glasil eden od sarkastičnih zapisov, drugi pa: "Sodnik svojega rojaka ni pustil na cedilu. To je treba spoštovati."

"Izjemno sojenje Slavka Vinčića. Primer profesionalnosti. Kljub stalnim protestom igralcev Manchester Uniteda, v drugem polčasu ni spremenil kriterija. Zelo dobro," pa je povsem drugače nastop glavnega sodnika ocenil navijač Atletica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice