Šport > Nogomet
1666 ogledov

Senzacija v Torinu, Chelsea trepetal le nekaj minut

Gerard Moreno Juventus Villarreal Epa
V Torinu in Lillu sta se odvili še zadnji tekmi osmine finala Lige prvakov.

Villarreal je po remiju 1:1 na domačem igrišču v gosteh premagal torinski Juventus (0:3) in se presenetljvo prebil v četrtfinale.

"Rumena podmornica" se je izkazala za čvrsto ekipo, vseeno pa bi lahko Juventus že v prvem polčasu prišel do prednosti, če bi pri zaključku v 22. minuti Dušan Vlahović meril nekoliko nižje, tako pa je zadel vratnico. Srb bi se lahko bolje odzval tudi v 36. minuti, ko žoge z glavo iz neposredne bližine ni strpal v mrežo Geronima Rullija. Tudi Villarreal je imel svoje priložnosti v prvem delu, najbližje pa je bil Giovani Lo Celso, ko je z levico z roba kazenskega prostora ob koncu 22. minute meril za las mimo vrat.

Drugi polčas se je začel mirno, pravih razburjenj pa ni bilo do 78. minute, ko je po ogledu posnetka v sobi za VAR Villarreal dobil enajstmetrovko po minimalnem kontaktu nad Francisom Coquelinom. Wojciech Szczęsny je bil sicer blizu, a je bil strel Gerarda Morena ravno dovolj močan in natančen za vodstvo rumene podmornice.

Pričakovati je bilo pritisk Juventusa, a si pravih priložnosti ni priigral, za nameček je po podaji s kota za povišanje vodstva v 85. minuti zadel še Pau Torres. Po igranju z roko Matthijsa de Ligta je Villarreal pet minut kasneje še enkrat prišel do strela z bele pike, za 0:3 je zadel Arnaut Danjuma ter španskemu predstavniku tretjič v zgodovini zagotovil nastop med osmimi najboljšimi med evropsko klubsko elito.

Erling Braut Håland Haaland Tržnica Šport Plačan bo precej bolje kot Cristiano Ronaldo

Christian Pulisic Lille Chelsea | Avtor: Epa Epa

Aktualni evropski prvak Chelsea je po zmagi z 2:0 v Londonu tudi v gosteh ugnal francoski Lille (1:2).

Lille je začel spodbudno, a so branilci naslova v tem tekmovanju hitro vzpostavili ravnotežje. V 38. minuti pa je po ogledu posnetka v sobi za VAR francoski prvak prišel do najstrožje kazni. Izkoristil jo je Burak Yılmaz. Lille je bil le nekaj sekund oddaljen od vodstva po polčasu, a je Jorginho s sijajno podajo tik pred odhodom v slačilnico odklenil obrambo Francozov, Christian Pulišić pa je le še mirno zaključil mimo nemočnega vratarja Léa Jardima.

V drugem polčasu je za prvo razburjenje poskrbel francoski prvak, ko je v 63. Chelseajevega vratarja Edouarda Mendyja rešila vratnica po močnem strelu z glavo Xeke. Odločitev o potniku med osem najboljših pa je padla v 71. minuti, ko je za vodstvo Londončanov srečno s kolenom zadel César Azpilicueta.

Jan Oblak 'Slovenska zarota' Šport Oblak kot zid, na koncu pa očitki navijačev

Liga prvakov, osmina finala (povratne tekme):

Juventus - VILLARREAL 0:3 (0:0)  /1:1/
Lille - CHELSEA 1:2 (1:1)  /0:2/
MANCHESTER CITY - Sporting Lizbona 0:0 (0:0)  /5:0/
REAL MADRID - Paris SG 3:1 (0:1)  /0:1/
BAYERN MÜNCHEN - RB Salzburg 7:1 (4:0)  /1:1/
LIVERPOOL - Inter 0:1 (0:0)  /2:0/
Manchester United - ATLÉTICO MADRID 0:1 (0:1)  /1:1/
Ajax Amsterdam - BENFICA 0:1 (0:0)  /2:2/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v četrtfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice