Šport > Nogomet
1763 ogledov

Zgodovinska sprememba pri Barci, Camp Nou dobiva novo ime

Camp Nou Profimedia
Camp Nou nič več le Camp Nou.

Nogometni klub Barcelona je objavil, da je sklenil pokroviteljsko pogodbo s Spotify, priljubljeno spletno platformo za poslušanje glasbe. Štiriletna pogodba vključuje tudi imenovanje stadiona Camp Nou z nazivom švedskega podjetja.

Barcelona sicer ni razkrila vrednosti pogodbe, dodala je le, da mora novega pokrovitelja potrditi še skupščina članov v začetku aprila. Če bodo Spotifyju dali zeleno luč, bo Camp Nou prvič v zgodovini dobil dodatek k imenu, saj se bo po novem imenoval Camp Nou Spotify.

Seveda je za pričakovati, da bo skupščina članov z veseljem potrdila pogodbo s svojim novim sponzorjem, saj naj bi klub po finančnem poročilu za sezono 2020/21 dolgoval kar 1,35 milijarde evrov, tekom minule sezone pa naj bi klub ustvaril dodatno izgubo v višini 480 milijonov evrov.

Pogodba s Spotifyjem naj bi v veljavo stopila z julijem, po poročanju španskih medijev pa naj bi se neuradni znesek vrtel okoli 280 milijonov evrov, Spotify pa bo postal glavni partner kluba ter uradni avdiostreaming partner.

Prav tako bodo napis Spotify nogometaši Barcelone nosili na sprednji strani svojih dresov ter trening opreme, vse od začetka sezone 2022/23 dalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice