Šport > Nogomet
296 ogledov

Kevin Kampl v boj proti Rusom

Liga Evropa žreb Reševalni pas/Twitter
Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so danes opravili žreb osmine finala v Ligi Evropa.

Nemški RB Leipzig, kjer igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, se bo za preboj v četrtfinale pomeril z ruskim Spartakom iz Moskve. Leipzig bo prvo tekmo igral 10. marca na domačem igrišču. Povratna tekma med moštvi bo teden dni kasneje na nevtralnem igrišču, saj Spartak po današnji odločitvi Uefe ne more igrati v Rusiji.

Atalanto v osmini finala čakata obračuna z nemškim Bayerjem iz Leverkusna, prva tekma pa bo v Bergamu. Italijanska zasedba slovenskega reprezentanta Josipa Iličića sicer ni prijavila za nastope v izločilnih tekmah v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Aleksander Čeferin UEFA Šport Čeferin vzel Rusom in dal Francozom

V bobnu so bile tri španske zasedbe. Sevilla se bo pomerila z angleškim West Hamom, Barcelona s turškim Galatasarayjem, Real Betis pa z nemškim Eintrachtom iz Frankfurta.

Pred portugalsko Brago sta obračuna z AS Monacom, pred prav tako portugalskim Portom pa s francoskim Lyonom. Škotski Glasgow Rangers bo tekmec srbske Crvene zvezde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.