Šport > Nogomet
24 ogledov

Šok v Žilini: Olimpija izpadla iz Evrope!

Olimpija Ljubljana Žilina Evropska liga kvalifikacije Zeba Trifković Anže Petkovšek
Ljubljanska Olimpija je na povratni tekmi drugega predkola kvalifikacij za Evropsko ligo izgubila proti Žilini (0:2) in se predčasno poslovila od Evrope.

Ljubljanski strateg Andrej Razdrh se je odločil za eno menjavo glede na prvo tekmo v Stožicah. V vezni liniji je namesto Damjana Trifkovića začel mladi Kamerunec Gabriel Etémé. Druga menjava je bila nujna, saj je Antonio Mlinar Delamea na prvi tekmi prejel rdeči karton, v zadnji liniji ga ob Arisu Zarifoviću nadomešča Nemanja Mitrović. Povsem "na špici" je tudi tokrat Andraž Šporar, ki mu pomagata Enis Đurković in Nik Omladič.  

Začetni nalet Slovakov ustavljen

Prvi so zapretili nogometaši Žiline, ko je v 5. minuti z roba kazenskega prostora ustrelil Michal Škvarka, Elvis Đafić pa ni imel težav z ukrotitvijo žoge. Že v 11. minuti je bil Andrej Razdrh prisiljen v prvo menjavo. Poškodoval se je namreč Gabriel Etémé, ki je v začetni enajsterici v primerjavi s prvo tekmo zamenjal Damjana Trifkovića. Prav Velenjčan je vstopil namesto Kamerunca.

V 13. minuti je prvič zapretila Olimpija. Nik Omladič je prestregel žogo na polovici domačih in krenil proti vratom, malce pred kazenskim prostorom je s povratno podajo našel Enisa Đurkovića, ki pa je meril previsoko, da bi ogrozil Martina Dubravko

Ljubljančani so dobro umirili ritem igre in Slovakom, ki so veliko poskušali preko bokov, niso puščali prostora za konkretnejše akcije. Tako so domači skušali presenetiti gostujočega vratarja tudi s streli z razdalje, enega od teh je v 32. minuti sprožil Jakub Paur, ki pa je meril mimo vrat.

Slab zaključek polčasa za Zmaje

Še naprej se je večinoma igralo na sredini zelenice, v 36. minuti pa bi Zmaji lahko povedli. Spet je Žilina izgubila žogo kakšnih 30 metrov od svojega gola, tokrat je proti vratom potegnil Trifković, se z okrog 18 metrov odločil za strel, a je meril preveč po sredini, da bi premagal Dubravko.

To se je gostom maščevalo že dve minuti kasneje, ko je bil po predložku z leve pred golom najvišji Paur in z glavo povedel domače v vodstvo. V 44. je bila Žilina spet nevarna, tokrat je v gneči pred vrati Đafića nekdo od domačih z glavo zadel vratnico. Po dveh minutah sodnikovega dodatka je Jacob Kehlet odpiskal konec prvega dela.

Déjà vu v drugem polčasu: spet na delu Paur

V 54. minuti tekme so domači izvajali kot, v skoku pa je bil najvišji Pich, ki je meril previsoko. Dve minuti kasneje pa je sledil nov šok za Olimpijo, saj so domači nogometaši po identični akciji kot v prvem polčasu - po predložku z leve strani je bil v skoku še drugič najvišji strelec prvega zadetka Paur - povedli z 2:0. Domači so vse bolj pritiskali. Nekaj trenutkov kasneje je Paur ponovno poskušal z razdalje, a zadel Picha, ta pa je s polobrata sprožil proti vratom. Ljubljančane je rešila vratnica.

Žilina je bila tudi v nadaljevanju bolj podjetna. V 80. minuti sta hiter protinapad izvedla rezervist Žilak in Majtan, vendar je bil slednji na srečo nenatančen. Minuto zatem je Šporar z globinsko podajo našel Valenčina, po strelu pa se je izkazal domači vratar Dubravka. V 85. minuti je poskušal Jović, štiri minute kasneje pa s prostega strela še Omladič, nato pa je zmajem zmanjkalo časa.

Evropska liga, 2. predkolo (povratna tekma):

ŽILINA : Olimpija 2:0 (1:0)  /1:3/
Paur (38, 55)

MSK Žilina: Dubravka; Mabouka, Akakpo, Piacek, Hucko; Paur (od 77. Žilak), Pecovsky, Škvarka, Pich, Mihalik (od 73. Guba); Majtan (od 90. Mravec).
Na klopi: Le Giang, Guba, Mravec, Nunes, Vavro, Žilak, Zuziak.

Olimpija Ljubljana: Đafić; Jović, Zarifović, Mitrović, Bagarić; Ivelja, Etémé (od 11. Trifković), Zeba (od 67. Zorc), Đurković (od 74. Valenčič), Omladič; Šporar.
Na klopi: Šeliga, Bajrić, Baskera,Valenčič, Vicente, Zorc.

Sodnik: Jacob Kehlet (Danska)

/X:Y/ - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 6
  • Žurnalček 13:58 19.avgust 2013.

    Ja jes sem še vedno 1 mesec po tekmi šokiran. Bom moral zgleda vzet ene antišok tablete.

  • sasquatch 09:29 26.julij 2013.

    to ni noben šok. tudi, če bi maribor izpadel proti birkirkari ne bi bil noben šok, ampak zgolj realnost naše vaške lige.

  • Žvižgač 22:27 25.julij 2013.

    Ja fantom je treba premije pojačati. Ne morejo oni igrati za drobiž. I jaka strategija nevem koga je potrebna, za ulični nogomet Olimpije, saj še proti zbankrotiranemu Kopru niso imeli šans.