Šport > Nogomet
15 ogledov

Valencia usodna za Real, prvak bo Barca

Ronaldo, Real, Valencia EPA
Tako kot lani je Valencia v Madridu prišla do identičnega rezultata (2:2), s katerim je Real Madrid na domačem Bernabéuu verjetno predal boj za naslov španskega prvaka.

Madridski Real pred zadnjima dvema koloma španskega prvenstva za Barcelono zaostaja za štiri točke, ki jih beli balet najverjetneje ne bo uspel nadoknaditi. Aktualni evropski prvaki so na dvoboju z netopirji sicer imeli veliko smole. Že v prvem polčasu so trikrat zatresli okvir tekmečevih vrat, Cristiano Ronaldo pa je zapravil tudi enajstmetrovko. Valencia je na drugi strani v prvih 45 minutah dvakrat našla pot v domačo mrežo.

Real je bil blizu zadetka najprej  v 14. minuti, ko je prečko s prostega strela zadel Gareth Bale, le pet minut kasneje pa je Ronaldo preskočil Danija Pareja po podaji Jamesa iz kota, toda veselje je Portugalcu in navijačem vnovič preprečil trmasti okvir gola. Kazen je bila hitra in neusmiljena - Realova tarča José Luis Gayà, ki je pred tekmo podaljšal pogodbo s svojim klubom in prestop v Madrid postavil pod vprašaj, je v isti minuti z mojstrskim predložkom v sredini našel Paca Alcácerja, slednji pa je s skrajnimi napori v skoku lepo zadel ob vratnico za vodstvo. Že v 26. minuti je bilo 0:2. Po predložku s prostega strela nekdanjega "šolarčka" Reala Pareja je Javi Fuego s hrbtom obrnjen proti vratom zadel z glavo. 

Tokrat izjemni vratar Diego Alves je nato z izjemno obrambo v 32. minuti ustavil fantastičen strel Bala s slabih 20 metrov, ki bi brez posredovanja Brazilca končal v mreži kot eden najlepših zadetkov zadnjih mesecev. Alves je bil premagan v 40. minuti, toda dvojna podaja Javierja Hernándeza in Bala ter strel Mehičana je končala v vratnici in izid je ostal nespremenjen. Real je tik pred koncem polčasa prišel do izjemne priložnosti za znižanje rezultata, ko je Gayà ob predložku v kazenskem prostoru postavil roke na hrbet Bala in zakrivil precej velikodušno dosojeno enajstmetrovka, ki pa jo je Ronaldu izvrstno ubranil potrpežljivi Alves. Žoga se je sicer odbila nazaj k Portugalcu, ki pa jo je slabo zadel, nanjo je skočil tudi Sergio Ramos, a le teatralno padel.

Real si je že na začetku drugega polčasa priigral nekaj lepih priložnosti, Alves pa je naposled klonil v 56. minuti. Po podaji iz kota je neustavljivo zadel Pepe. Brazilec se je sicer izjemno izkazal v 73. minuti, ko je neverjetnim posredovanjem na golovi črti uspel ustaviti strel z glavo Ramosa. Valencia je imela na drugi strani priložnost za "smrtni" udarec v 81. minuti, ko je predložek s strani našel samega Alvara Negreda, ki pa v padcu ni uspel matirati Ikerja Casillasa. Tokrat je bil Real tisti, ki je kaznoval zapravljivost nasprotnika, saj je celo tekmo nevidni Isco z izjemnim strelom v 84. minuti z okrog 20 metrov zadel za noro slavje na Bernabéuu in napovedal dramatično končnico.

Gostje so imeli takoj lepo priložnost za novo vodstvo, toda Pablo Piatti je v kazenskem prostoru po dobrem delu Negreda meril daleč mimo vrat. Ronaldo si je priboril in sam izvedel prosti strel z izvrstnega položaja, toda v 87. minuti je znova zadel le živi zid. Pepe je bil tik pred iztekom rednega dela znova blizu po podaji iz kota, a tokrat meril mimo vrat, v prvi minuti sodnikovega dodatka pa je nato rešil še situacijo pred Casillasom, ko bi imel Negredo neoviran strel. Priložnost se je v 92. minuti po prostem strelu Daniela Carvajala ponudila tudi Hernándezu, čigar strel po tleh pa je bil preslab za Alvesa. Tekma se je iztekla v zadnjo minuto in Marcelov strel je z roba kazenskega prostora zletel v blok, zadnjo priložnost pa je imel s "skrajšanega kota" Real prek Jamesa, ki je dobil prosti strel po prekršku nad Asierjem Illarramendijem. Najvišje je skakal Pepe, toda po obrambi Alvesa in novi vratnici je bil dosojen tudi prekršek v napadu in Valencia je tako kot lani Realu s točko verjetno vzela vse upe v boju za naslov.

Barcelona v drugem polčasu do zmage

Barcelona si je na domači tekmi z Real Sociedadom že v prvem polčasu priigrala kopico priložnosti, a se mreža Baskov ni zatresla. V 51. minuti pa so gostitelji povedli. Lionel Messi je v sredini iskal Neymarja, Brazilcu pa je na glavo žogo poslal Mikel González in Katalonci so povedli. 

Za zadnjih deset minut je v igro vstopil tudi Pedro Rodríguez, ki je zamenjal Rafinho, gostje pa so iz minute v minuto postajali pogumnejši in iskali izenačenje, ki bi lahko Kataloncem povzročil hud udarec v boju za naslov. A v 85. minuti je bilo vsega konec. Za odločitev je poskrbel rezervist Pedro, ki se mu je nad glavo srečno odbila žoga po slabi podaji Messija, Kanarčan pa je pod prečko mojstrsko zadel s "škarjicami". 

Alfred Finnbogason je imel zadnjo priložnost ekipe iz San Sebastiána za vsaj častni zadetek, toda po lepem preigravanju je z levico meril slabo, po tleh in točno v Claudia Brava

La Liga, 36. kolo:

Real Madrid : Valencia  2:2 (0:2)
Pepe 56., Isco 84.; Alcacer 19., Fuego 26.

Barcelona : Real Sociedad  2:0 (0:0)
Neymar 51., Pedro 86.

Eibar : Espanyol  0:2 (0:1) 
Garcia 29., Stuani 60.

Granada : Cordoba  2:0 (1:0) 
Mainz 45., El Arabi 69. 
Krhin (Cordoba) je igral vso tekmo.

Athletic Bilbao : Deportivo  1:1 (1:0)
Aduriz 14.; Lopo 93.

Jutri:
Levante - Atletico Madrid
Villarreal - Elche
Almeria - Malaga
Celta - Sevilla

Ponedeljek:
Rayo Vallecano - Getafe

Lestvica:
1. Barcelona 90
2. Real Madrid 86
3. Atletico Madrid 76 (-1)
4. Valencia 73
5. Sevilla 69 (-1)
6. Villarreal 54 (-1)
7. Athletic Bilbao 49
8. Espanyol 49
9. Malaga 47 (-1)
10. Celta Vigo 46 (-1)
11. Real Sociedad 43
12. Rayo Vallecano 43 (-1)
13. Elche 40 (-1)
14. Getafe 36 (-1)
15. Levante 35 (-1)
16. Almeria 32 (-1)
17. Deportivo 31
18. Granada 31
19. Eibar 31
20. Cordoba 20

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.