Šport > Nogomet
11 ogledov

Van der Vaart uničil Villo

1/20
Žurnal24 main
Dan po božiču je v Angliji čas za tradicionalne "boxing day" tekme. Man United je doma premagal Sunderland, Tottenham pa v gosteh Aston Villo. Na londonskem derbiju je slavil Arsenal.

V Angliji in drugod na Otoku je tudi nedelja še kako praznična. Na "boxing day", ki je nekakšen podaljšek božiča, so že tradicionalno na sporedu tekme Premier League. Nogometaši v najmočnejši ligi na svetu pač nimajo časa za predah, nenadejano pa so ga dobili v prejšnjem kolu, ko je Anglija po nekaj snežinkah spet kapitulirala.

Zaradi snega sta bila sicer odpovedana dva obračuna (Blackpool Liverpool in Everton - Birmingham City), a ljubitelji najpomembnejše postranske stvari na svetu kljub temu niso bili prikrajšani. Vodilni Manchester United je na Old Traffordu gostil Sunderland in z dvema zadetkoma Bolgara Dimitarja Berbatova slavil z 2:0 (Berba je v letošnji sezoni v prvenstvu skupno zabil že 13 zadetkov, kar ga uvršča na sam vrh najboljših strelcev Premier League). Rdeči vragi tako tudi po odigrani 17. tekmi v letošnjem prvenstvu ne poznajo poraza in imajo na svojem računu že 37 točk. Bolgarski nogometaš leta je v vsakem polčasu dosegel po en gol in poskrbel za čudovito božično darilo za številne navijače svojega kluba.

Tudi mestni tekmec Uniteda, Manchester City, je svoje navijače dan po božiču obdaril z zmago. Sinje modri so gostovali pri Newcastle Unitedu, kjer mladega Slovenca Harisa Vučkića ni bilo v kadru za srečanje, in slavili s 3:1. City je večino dela opravil že v prvih šestih minutah, ko sta zadela Gareth Barry in kaperan Carlos Tevez. Srake so se v drugem polčasu vrnile z zadetkom letos odličnega Andyja Carrolla, toda Tevez je s še enim zadetkom odločil vse dvome o zmagovalcu. City se je z zmago s kar dvema tekmama več od Uniteda prebil na drugo mesto. Če bo tam ostal tudi po koncu 19. kola, pa bo znano po velikem ponedeljkovem derbiju, ko se bosta na Emiratesu udarila Arsenal in Chelsea.

Tottenham je z dvema zadetkoma Rafaela van der Vaarta ostal v stiku z mesti, ki po koncu sezone peljejo v Ligo prvakov. Spursi so v gosteh z 2:1 ugnali Aston Villo, čeprav so že v 27. minuti pri vodstvu z 1:0 (neupravičeno) ostali brez pordečelega Jermaina Defoeja.

Kljub zanimivemu nedeljskemu sporedu pa bo daleč najbolj pričakovana tekma kola na sporedu dan kasneje, ko se bosta na severu Londona udarila mestna tekmeca Arsenal in Chelsea. Modri so po zanesljivem začetku sezone padli v težko krizo, ki jo bodo skušali varovanci Carla Ancelottija prekiniti prav proti topničarjem, proti katerim v zadnjih sezonah niso imeli večjih težav. Trener domačih Arsene Wenger je tekmo že označil kot obračun, na katerem je poraz praktično prepovedan: "Seveda je to tekma, ki jo moramo dobiti," je povedal Wenger. "Imamo mešane občutke, saj nam je po obeh tekmah proti Chelseaju in Man. Unitedu v tej sezoni ostal občutek, da bi lahko tudi zmagali in da med ekipama ni bilo razlike. Imamo dobro priložnost, da to pokažemo v naslednjih mesecih. Naš napredek je večji kot napredek katere koli druge ekipe, saj smo zelo mlado moštvo," je še zaključil Francoz.

Tudi "casa Ancelotti" pred tekmo nima preveč razlogov za samozavest. Po najslabšem nizu rezultatov v zadnjih desetih letih Chelseaju počasi zmanjkuje možnosti za popravni izpit. Kapetan John Terry je celo namignil, da je pomanjkanje kakovostnih menjav preprosto prevelik minus za modro moštvo, ki da ne bo zdržalo dolge sezone. Ancelotti je zavrnil njegovo mnenje, obenem pa zlil še nekaj žolča nad spored tekmovanja, saj bo Chelsea odigral dve tekmi v le 48 urah: "Imeli smo problem, saj je bilo veliko nogometašev poškodovanih," je povedal Ancelotti. "Zdaj je drugače, igralci so v dobrem stanju, brez poškodb. Zdaj lahko igramo na svojem nivoju. Glede tekme z Boltonom (v sredo, op. p.) pa bom rekel le, da ne bomo imeli dovolj časa za počitek. Glede tega nisem vesel," je zaključil Ancelotti.

Lestvica:
1. Man. Utd. 37 točk (-2)
2. Arsenal 35 (-1)
3. Manchester City 35
4. Chelsea 31 (-1)
5. Tottenham 30 (-1)
...
18. Fulham 16 (-1)
19. West Ham 16
20. Wolves 15 (-1)

Angleška liga, 19. kolo:

Aston Villa : Tottenham Hotspur 1:2 (0:1)
Albrighton (82); Van der Vaart (23, 67)
RK: Defoe (27/Tottenham)

Blackburn Rovers : Stoke City 0:2 (0:0)
Huth (51), Wilson (93)

Bolton Wanderers : West Bromwich Albion 2:0 (1:0)
Taylor (40), Elmander (86)

Manchester United : Sunderland 2:0 (1:0)
Berbatov (5, 57)

Newcastle United : Manchester City 1:3 (0:2)
Carroll (72); Barry (2), Tevez (6, 81)
Harisa Vučkića (Newcastle United) ni bilo v kadru.

Wolverhampton Wanderers : Wigan Athletic 1:2 (0:2)
Fletcher (87); Rodallega (9), Cleverley (20)

Fulham : West Ham United 1:3
Hughes (11); Cole (37, 73), Piquionne (45)

Arsenal - Chelsea 3:1 (1:0)
Song (44), Fabregas (51), Walcott (53); Ivanović (57)

Prestavljeno zaradi zamrznjenega igrišča:

Blackpool - Liverpool
Everton - Birmingham City

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.