Šport > Nogomet
15 ogledov

Van Gaal ni ponudil odstopa

louis van gaal EPA
Louis van Gaal naj bi po porazu proti Southamptonu (0:1) ponudil svoj odstop izvršnemu podpredsedniku Edu Woodwardu. Angleški prvoligaš navedbe zanika.

Nizozemski strateg preživlja težke čase na klopi Manchester Uniteda. V zaključku lanskega leta je obstal v skupinskem delu Lige prvakov, težave pa ga pestijo tudi v domačem prvenstvu, kjer se oklepa zadnjega mesta, ki še prinaša vstopnico v evropska tekmovanja.

louis van gaal | Avtor: EPA EPA
Rdeči vragi so po porazu proti Southamptonu uvrščeni na peto mesto in imajo pet točk zaostanka za Tottenhamom oziroma točko prednosti pred West Ham Unitedom.

Po zadnjem ligaškem porazu, šestem v letošnji sezoni, so se navijači množično obrnili proti Van Gaalu in zahteve po njegovem odhodu se iz dneva v dan stopnjujejo. Nizozemec naj bi po tekmi s Southamptonom ponudil svoj odstop, vendar ga je izvršni podpredsednik zavrnil. V taboru angleškega velikana sicer vztrajajo, da se to ni zgodilo.

Nogometaši so bili v nedeljo in ponedeljek prosti, v torek pa so se znova zbrali v klubski bazi v Carringtonu, kamor je z Nizozemske pripotoval tudi Van Gaal. V petek jih čaka nova preizkušnja, in sicer obračun četrtega kroga pokala FA z drugoligašem Derby Countyjem.

Ob morebitnem vnovičnem spodrsljaju se bo Van Gaalova zgodba najverjetneje končala, na trenerski stolček pa že preži José Mourinho, ki je na klub naslovil obširno pismo, s katerim želi odgovorne prepričati, da je najustreznejši kandidat za novega trenerja. Novico je, kakopak, negiral trenerjev agent Jorge Mendes.

Van Gaal ima pogodbo z Unitedom sklenjeno do konca prihodnje sezone, vendar se izpolnitev podpisanega dogovora v tem trenutku zdi malo verjetna. Končna odločitev bo tudi finančno pogojena, saj bi moral United v primeru predčasne prekinitve plačati več kot 13 milijonov evrov odškodnine, kolikor bi jih Van Gaal zaslužil v preostalih 17 mesecih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.