Šport > Nogomet
8061 ogledov

"Glede Katanca so šle nekatere stvari predaleč"

Sašo Udovič opozorja, da Alžirce ne smemo podcenjevati. (Foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Nekdanji slovenski reprezentant pred odločilnima tekmama za nastop na SP 2018 poziva k enotnosti v slovenskem nogometnem prostoru.

Pred slovenskimi nogometaši sta odločilna kroga kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji. Varovance Srečka Katanca, ki se je na zadnji tiskovni konferenci spet znesel nad predstavniki slovenskih medijev, čakata obračuna z Anglijo v Londonu (5. oktober) in Škotsko v Ljubljani (8. oktober). 

Srečko Katanec Na nož Šport Katanec bije vojno z novinarji: "Smilite se mi!"

Slovenci za preboj na mundial nujno potrebujejo točke, a škarje in platno nista izključno v njihovih rokah. Na lestvici skupine F najbolje kaže Angliji (20 točk), sledijo pa Slovaška (15), Slovenija (14) in Škotska (14).

Prvouvrščene reprezentance si bodo zagotovile neposreden nastop na SP, osem najboljših drugouvrščenih ekip pa se bo pomerilo v dodatnih kvalifikacijah. 

"Nekatere kritike so upravičene, nekatere stvari pa so po mojem mnenju šle predaleč. Ne bi se postavljal na eno ali drugo stran. Rekel bom takole, ve se, kdo je odgovoren za rezultate reprezentance. Počakajmo do konca ciklusa, potem sledi analiza."

Sašo Udovič

"Po mojem mnenju je zelo pomembno, da vsi dejavniki od javnosti, strokovnega štaba, igralcev, medijev in navijačev za prihajajoči dve tekmi z Anglijo in Škotsko stopijo skupaj. Fantov ne smemo obremenjevati z nenogometnimi temami. Za analize je še več kot dovolj časa. Zelo pomembno je, da imajo fantje mir in se lahko osredotočijo," je za zurnal24.si povedal nekdanji slovenski reprezentant Sašo Udovič.

"Kar zadeva Anglijo in Škotsko... dejstvo je, da na zadnjih dveh tekmah ne samo da nismo briljirali, ampak smo bili zelo slabi. To je treba povedati. Tako v gosteh s Škotsko kot s Slovaško. Lahko je reči, da gremo na Wembley zmagati, veliko težje je to narediti. Nismo odvisni samo od sebe. Treba bo iti na zmago," je dodal tretji najboljši strelec slovenske reprezentance.

Srečko Katanec | Avtor: Profimedia Profimedia
V primeru Katanca, ki se je znašel na udaru nogometne javnost, je Udovič izbral diplomatsko pot. "Nekatere kritike so upravičene, nekatere stvari pa so po mojem mnenju šle predaleč. Ne bi se postavljal na eno ali drugo stran. Rekel bom takole, ve se, kdo je odgovoren za rezultate reprezentance. Počakajmo do konca ciklusa, potem sledi analiza. Ponavljam pa, da smo proti Škotski in Slovaški izgledali slabo," je povedal 48-letnik in dodal: "Trenerja ali selektorja odstavlja samo rezultat. Vse ostalo je nekakšna folklora, ki je zelo močna tako pri nas kot v tujini. Rezultat je tisti, ki prevaga."

Kritika na podlagi rezultatov je potemtakem upravičena, manj primerno je presojanje selektorjevih osebnih značilnosti. "Absolutno. Spuščanje na osebno raven nikoli ni primerno. Treba je realno oceniti, kje smo in kako igramo. Če igramo slabo, je treba povleči potezo. Pred nami sta še dve tekmi. V tem trenutku je napomembneje, da preostali tekmi odigramo na najvišjem možnem nivoju," je prepričan Udovič.

Katanec je večkrat namignil, da se proti njemu odvija medijska gonja. "Smislite se mi, ker pišete po nareku," je na zadnji tiskovni konferenci očital novinarjem. Udovič se s tem ne strinja. "Nimam občutka, da bi se večina medijev spuščala na oseben nivo," dejal.

O Katančevi prihodnosti ni želel razpravljati. Na vprašanje, ali si selektor, ki je Slovenijo popeljal na Euro 2000 in SP 2002, zasluži nadaljevati na selektorskem stolčku, je Udovič odvrnil: "To me lahko vprašate po tekmi s Škotsko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice