Šport > Nogomet
24 ogledov

"Vedeli smo, da se incident lahko zgodi"

(Foto: EPA) Žurnal24 main
"V Beogradu smo že od ponedeljka vedeli, da se lahko zgodi incident," je na nepripravljenost italijanskih policistov na tekmi med Italijo in Srbijo opozoril nekdanji srbski košarkar Aleksandar Djordević.

Predsednik Uefe Michel Platini je po torkovih izgredih srbskih navijačev v izrazil svojo pretresenost. Evropska zveza pa bo kvalifikacijsko srečanje za Euro 2012 najbrž s 3:0 odločila v korist Italije. Platini zdaj čaka na sodbo disciplinske komisije Uefa. "Rad bi spomnil le na to, da Uefa ne dovoljuje nikakršnega nasilja na in ob igriščih," je povedal prvi mož Uefa Platini, ki bo od obeh držav oziroma njunih pristojnih organov zahteval vse potrebno za pregon storilcev.

Nekdanji zvezdnik srbske košarkarske reprezentance meni, da se vse vrti okoli vratarja Vladimirja Stojkovića, ki je razjezil Delije, navijače Crvene zvezde. ''Razlaga je preprosta. Govorilo se je, da si navijači Srbije želijo obračunati z vratarjem Stojkovićem.'' 43-letnik meni tudi, da ni krivo zgolj slabo branjenje Stojkovića na tekmi Srbije proti Estoniji. "Ne gre samo za slabo obrambo proti Estoniji. Stojković je v preteklosti igral za Crveno zvezdo, letos pa je prestopil k največjemu rivalu, Partizanu.'' Vsekakor poteza, ki je Delije niso sprejele najbolje.

Djordević, nekdanji član Reala in Barcelone, je nekaj besed namenil tudi političnemu ozadju zgodbe in navedel, da naj bi šlo za iste skrajneže, ki so razgrajali že na gejevski Paradi ponosa prejšnji teden. ''Problem izhaja iz političnih struktur na strani opozicije. Mislim, da so v Genovo prišli predvsem radikalni skrajneži. Po gejevski Paradi ponosa so bili 'ultrasi' zmanipulirani s strani politike.''

 

Ob koncu pa je Djordević, ki je kariero začel pri Partizanu, dodal še: ''Zveza se je na vsak način poskušala znebiti selektorja Srbije Antića, čeprav so ga navijači podpirali.'"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.