Šport > Nogomet
2578 ogledov

Velika novost za slovenski nogomet

NK Olimpija NK Maribor Anže Petkovšek
S tekmo med Ankaranom Hrvatini in Triglav Kranjem se ob 18. uri začne nova sezona državnega prvenstva v nogometu.

Primorsko-gorenjski obračun prvoligaških novincev bo v Dravogradu, saj bo na Koroškem moštvo iz Ankarana igralo domače tekme. Danes bo še tekma med Mariborom in Aluminijem, ki se bo začela ob 20.20.Preostale tekme bodo v nedeljo. Ob 16. uri se bosta pomerila Krško in Gorica, ob 18. uri Rudar Velenje in Domžale, ob 20.20 pa Olimpija in Celje.

Prvi večni derbi sezone med Ljubljančani in Mariborčani bo na sporedu v 7. krogu, 26. avgusta v Stožicah. Naslov bo branil Maribor, ki je v primerjavi z lansko sezono prevetril ekipo. Med glavnimi izzivalci Štajercev bodo igralci ljubljanske Olimpije, Domžal in Gorice.

Prenosi vseh tekem

V novi sezoni bodo sicer ljubitelji slovenskega nogometa prišli na svoj račun. Prvič v zgodovini bo namreč v sezoni 2017/18 vseh pet ligaških tekem posameznega kola v neposrednem prenosu na slovenskih televizijskih kanalih. Poleg Kanala A si bo dvoboje moč ogledati tudi na programih športne televizije Šport TV.

"Kanal A in Šport TV bosta s prenosi začela s prihajajočim vikendom, v vsakem krogu si boste lahko dve tekmi kroga ogledali na Kanalu A, tri pa na Šport TV. Pri slednjem si boste lahko v neposrednih prenosih ogledali 108 tekem, v načrtu novega televizijskega partnerja pa je tudi tematska oddaja na temo Prve lige Telekom Slovenije, ki bo predstavljena še v tem koledarskem letu in redni tedenski pregled krogov Prve lige Telekom Slovenije," so sporočili z NZS.
 

Komentarjev 3
  • zipo 14:24 15.julij 2017.

    Novinar Ig.K., mal se pozanimaj, preden objavljaš take neumnosti, da je zgodovinska novost prenos vseh tekem slovenske prve lige! To je že par let na Programu Prva liga Telekom, tako da nč od vaše senzacionalnosti!!!

  • bumbar 13:14 15.julij 2017.

    kbm 11:41 15.julij 2017. Slovenskemu nogometu iz leta v leto narašča popularnost. Predvsem po zaslugi direktnih televizijskih prenosov ----------------------- Slovenskemu? Kje lahko to vidim?

  • Avatar kbm
    kbm 11:41 15.julij 2017.

    Slovenskemu nogometu iz leta v leto narašča popularnost. Predvsem po zaslugi direktnih televizijskih prenosov.