Šport > Nogomet
436 ogledov

Olimpija kljub zmagi plačala visok davek na Bonifiki

Matevž Vidovšek NK Olimpija/Facebook
Vodilna ekipe slovenske Prve Lige se bo morala vsaj dva meseca znajti brez vratarja Matevža Vidovška.

Nogometni vratar Matevž Vidovšek, ki letos v vratih ljubljanske Olimpije na šestih tekmah še ni prejel zadetka v državnem prvenstvu, je na sobotni ligaški tekmi proti Kopru - Olimpija je na Bonifiki zmagala z 2:0 - utrpel hudo poškodbo.

Dvaindvajsetletnik si je ob trčenju s tekmecem zlomil dlančnico, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Prva Liga Šport Olimpija ostaja neporažena

Vidovšek je že v peti minuti srečanja trčil z napadalcem Kopra Kaheemom Parrisom in nekaj minut obležal na tleh, a je lahko branil do konca tekme in se spet izkazal z nekaj lepimi obrambami. Kot se je izkazalo danes, si je zlomil kost v dlani in bo z igrišč odsoten najmanj dva meseca, so zapisali na klubski spletni strani.

To bo za vodilno ekipo prve slovenske nogometne lige hud udarec. Na šestih tekmah je Olimpija zabeležila prav toliko zmag. Veliko zaslug pri tem ima tudi Vidovšek, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Med vratnici bo sedaj stopil eden izmed dveh rezervnih vratarjev Olimpije. Najverjetneje bo to še en 22-letnik, Denis Pintol, ki je pred poletnim prihodom v Ljubljano branil barve Primorja v 2. SNL. Morda pa se bo glavni trener Albert Riera odločil za 17-letnega Žana Mauricia, ki je za zeleno-bele že odigral nekaj prijateljskih tekem, a na prvenec v PLT še čaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.