Šport > Nogomet
1268 ogledov

Veliki klub v težavah, sposodil si je 195 milijonov

Tottenham stadion
Finančni problemi po izgradnji stadiona.

Angleški nogometni klub Tottenham je prejel posojilo v višini 195 milijonov evrov, so sporočili iz kluba, ki trenutno zaseda osmo mesto v državnem prvenstvu. Londonski velikan si je denar izposodil, da bi lažje prebrodil koronsko krizo po izpadu prihodkov stadiona, ki ga imajo v lasti.

Na spletni strani kluba so zapisali, da je finančni položaj kluba zaradi covida-19 precej slabši, po njihovih ocenah pa bi lahko do junija 2021 zabeležili izgubo skoraj 225 milijonov evrov. Na to bo vplival predvsem izpad prihodkov stadiona na dan tekem kluba ter odpoved drugih dogodkov, organiziranih na njihovem novem objektu, kot so koncerti in tekme severnoameriške lige NFL.

Proračun kluba pa bo dodatno obremenilo dejstvo, da mora 20 klubov do konca sezone odplačati skupno nekaj več kot 360 milijonov evrov nosilcem televizijskih pravic, ker se sezona ni končala po prvotnih načrtih.

Tottenham je posojilo prejel, ker izpolnjuje kriterije za dodelitev kratkoročne finančne pomoči, ki jo ponuja Bank of England za boj proti posledicam epidemije novega koronavirusa.

Arsenal Tottenham | Avtor: Epa Epa

Angleško prvenstvo se bo nadaljevalo 17. junija z zaostalima tekmama, Tottenham pa bo svoj prvi obračun po več kot treh mesecih premora odigral 20. junija doma proti Manchester Unitedu. Vse tekme bodo potekale pred praznimi tribunami.

V nadaljevanju angleške elitne lige bodo trenerji sicer lahko opravili pet zamenjav, so se za začasno spremembo danes na sestanku odločili klubi. Prav tako bo ekipam dovoljeno, da imajo na klopi devet namesto sedem igralcev, ki bodo imeli pravico zamenjave. Da bi se izognili prevelikem številu prekinitev, bodo moštva lahko tri menjave opravila med igro, preostale pa ob polčasu.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je spremembo predlagala prejšnji mesec, da bi zaradi velikih obremenitev zaščitila zdravje igralcev po dolgem odmoru zaradi epidemije novega koronavirusa.

Preostalih devet krogov naj bi odigrali v le petih tednih.

 

 

Komentarjev 2
  • Avatar Misteressa
    Misteressa 00:44 05.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

  • Avatar Mary24
    Mary24 22:38 04.junij 2020.

    Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.Com