Šport > Nogomet
2672 ogledov

Veliki zvezdnik Premier League priznal homoseksualnost

Premierliga, pokal Epa
Zaenkrat svojih nagnjenj še ni pripravljen priznati trenerju in soigralcem.

Zaenkrat še neimenovani nogometaš, ki si kruh služi v angleški Premierligi, je v odprtem pismu priznal, da je homoseksualec, a je zaradi svojih soigralcev prisiljen, da zaenkrat še ne odkrije svoje identitete.

Nogometaš je tako naslovil svoje pismo na sloviti otoški tabloid The Sun, a je zahteval, da ta ne razkrije njegove identitete. Znano je le, da naj bi šlo za zelo znanega nogometnega zvezdnika.

The Sun | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V svojem pismu je udaril predvsem po navijačih ter predstavnikih oblasti, pojasnil pa je svoje vsakodnevne težave, s katerimi se srečuje.

Pismo je zaključil z izpovedjo, da je bilo priznanje spolne usmerjenosti zanj zelo velik korak, a da njegov šport še ni pripravljen za razkritje njegove identitete.

"Jaz sem gej in že to, da sem to zapisal v pismu, je zame velik korak. Samo moja družina in določena skupina prijateljev se zaveda moje spolne usmerjenosti. Nisem pripravljen, da delim svojo skrivnost s soigralci in trenerjem. Kako se počutim, ko moram živeti s tem? Iz dneva v dan se vse skupaj spreminja v nočno moro ter čedalje bolj vpliva na moje mentalno zdravje. Počutim se ujetega in imam občutek, da bi razkritje resnice povzročilo le še večje težave," je svoje pismo zaključil neimenovani nogometaš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice