Šport > Nogomet
657 ogledov

Ni še konec! To so štirje neverjetni rekordi, ki jih lovi Liverpool

Mohamed Salah Liverpool Tottenham Epa
Liverpoolovi nogometaši so sicer že novi angleški prvaki, a njihovo delo še ni končano. Do konca nepozabne sezone lahko zrušijo še štiri izjemne rekorde, ki jih trenutno drži Manchester City.

Manchester City je v svoji šampionski sezoni 2017/18 osvojil naslov prvaka z rekordno prednostjo 19 točk pred drugouvrščeno ekipo. Liverpool pa ima trenutno 23 točk prednosti pred Cityjem, tako da če v naslednjih sedmih kolih Meščani ta zaostanek ne zmanjšajo za vsaj štiri točke, jim bo Liverpool prevzel ta prestižni rekord.

Če varovanci Jürgena Kloppa v naslednjih sedmih tekmah vsaj petkrat slavijo, bodo postali ekipa z največ zmagami v eni sezoni. Reds imajo na svojem kontu trenutno 28 zmag, medtem ko je City pred dvema letoma sezono zaključil z 32.

Liverpool : Flamengo | Avtor: Profimedia Profimedia

Liverpool bi prav tako lahko Cityju prevzel rekord po številu osvojenih točk. Pred dvema letoma so Meščani dosegli magično mejo 100 točk, medtem ko lahko Reds sezono zaključijo celo s 107 točkami, če zmagajo vse preostale obračune. Za nov rekord pa bo dovolj že, če od možnih 21 točk osvojijo vsaj 15.

Kot zadnji, izmed omenjenih rekordov nekako najmanj cenjeni, pa je rekord po zmagah na domačem igrišču. Liverpool je namreč letos dobil čisto vse tekme na svojem Anfieldu, do koca sezone pa bo gostil še Aston Villo, Burnley in Chelsea. Če dobi še preostale tri domače obračune, bo izboljšal rezultat Chelseja iz sezone 2005/06, Manchester Uniteda iz sezone 2010/11 ter Manchester Cityja iz sezon 2011/12 in 2018/19, ko so omenjene ekipe dobile 18 domačih obračunov na 19 tekmah.

jurgen klopp Šport Klopp se je zahvalil s solzami v očeh Premierliga, pokal Premierliga Šport Končno si lahko oddahnejo! 30 let dolgega čakanja je konec!
Komentarjev 1
  • Avatar Tollijenka
    Tollijenka 01:26 27.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice