Šport > Nogomet
2166 ogledov

Veljal za boljšega od Ronalda, sedaj pristal v zaporu

Fabio Paim Reševalni pas/Twitter
Primerjali so ga s Figom, moral bi biti vodja nove generacije Portugalske z Ronaldom in Nanijem na čelu, a je namesto tega pristal v zaporu. To je zgodba enega največjih nogometnih talentov vseh časov, Fabia Paima.

"Če mislite, da sem jaz dober, samo počakajte, da vidite Fabia Paima,je leta 2003 ob prestopu v Manchester United Cristiano Ronaldo najavil novega nogometnega talenta, ki bi moral pokoriti Evropo. Toda njegova nogometna pot je odšla v popolnoma drugačno smer...

Šestanjst let kasneje je policija pri 31-letnem Fabiu Paimu našla 12 gramov kokaina, zaradi česar je pristal v zaporu. Nogometna kariera mu je dokončno propadla, boje z nasprotnikovimi branilci pa bo zamenjal z bojem z nasprotnim tožilcem na sodišču. Življenje resnično piše neverjetne zgodbe, toda to ni ena izmed tistih s pravljičnim koncem, temveč ena iz črne kronike...

Paim je imel vsega petnajst let, ko so na njegov račun prileteli hvalospevi s strani Ronalda. In če te hvali Cristiano, potem zagotovo obetaš. Skavti Barcelone, Real Madrida in Manchester Uniteda so tako bili pogosti gostje na tekmah Sporting Lizbone, da bi videli, kaj ima za pokazati mladi čarovnik na sredini igrišča.

Rdeči vragi so računali, da bo pri njegovi naslednji izbiri kluba igralo pomembno vlogo prijateljstvo z Ronaldom, a ga je v svoje roke dobil eden izmed najznamenitejših agentov na svetu, Jorge Mendes, in jasno je bilo, da pri izbiri nove destinacije sentimentalnost ne bo igrala nobene vloge. 

Mendes se je odločil, da je čas, da ga takoj postavi na veliko sceno, brez možnosti da bi se oblikoval kot človek in igralec. Poslal ga je v Chelsea in tu se naša pravljica konča.

Fabio Paim | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Pričakovanja so bila zelo visoka, njegovi dresi so šli za med in mladi Portugalec ni zdržal pritiska. Ni se znašel v svetu denarja, sponzorjev, nogometnih agentov in slave. Najprej se je iz članske ekipe preselil v rezervno, kmalu pa je svojo kariero poizkusil reševati pri svojem matičnem Sportingu.

Toda tudi tu se več ni znašel. Leta 2010 so mu namreč predčasno prekinili pogodbo, ko je postalo jasno, da bo veliki nogometni diamant ostal neizbrušen.

Fabio Paim | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Sledila je celo selitev v portugalskega tretjeligaša, SCU Torreense, a je tudi za to ekipo zbral vsega tri nastope. Igral je še na Malti, Luksemburgu, Katarju, Angoli... Vse skupaj je pri svojih komaj 31 letih že branil barve 19 klubov. Leta 2018 se je ponovno preselil v portugalko tretjo ligo, kjer je branil barve San Pedro Cova, dokler se ni njegova kariera zaključila v zaporu.

Portugalska policija ga je namreč v družbi ene žene prijela na ulici zaradi suma, da prekopčuje drogo. Pri preiskavi so pri njem našli 12 gramov kokaina, zaradi česar mu preti pet let zapora.

"Če bi se mi danes zgodilo isto, bi bil bolj potrpežljiv. V tistem času sem imel preveč prostega časa, tako da sem počel preveč neumnosti. Lahko bi dosegel več od Ronalda, toda nisem imel tega, kar ima on. To sta moč in želja, da postane to, kar sva oba hotela postati. Toda on je imel vrhunsko delovno etiko, jaz pa ne. Lahko bi bil najboljši na svetu, toda nihče ni popoln. Na žalost sem mislil, da zadostuje zgolj talent," je Paiz priznal v enem izmed intervjujev po njegovi aretaciji.

Komentarjev 1
  • marialorca 09:56 16.avgust 2019.

    Portugalska policija ga je namreč v družbi ene žene prijela na ulici zaradi suma ..... Več na: https://www.zurnal24.si/sport/nogomet/veljal-za-boljsega-od-ronalda-sedaj-pristal-v-zaporu-332571 - www.zurnal24.si

Sorodne novice