Šport > Nogomet
99 ogledov

Venezuela pošteno namučila Brazilijo

Epa
Brazilija je v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v nogometu premagala Venezuelo, a z velikimi težavami.

Za Brazilijo na tekmi v Sao Paulu ni zaigral Neymar, kar se je zelo poznalo na igrišču. Po polčasu je bil izid 0:0, zmago pa je Braziliji priboril šele Firmino. Izkušeni igralec Liverpooola je bil uspešen v 66. minuti.

Na začetku je sicer kazalo, da bo petkratni svetovni prvak Brazilija povedel že zgodaj, a je sodnik v šesti minuti zaradi prepovedanega položaja razveljavil gol Richarlisona. Braziliji so razveljavili nato tudi drugi gol proti koncu polčasa.

 | Avtor: Epa Epa
Na drugi tekmi je Čile premagal Peru z 2:0. Na stadionu Estadio Nacional Julio Martinez Pradanos v Santiagu de Chile je bilo vsega konec že po 34. minutah tekme, po zaslugi Artura Vidala.

Zvezni igralec milanskega Interja je v 19. minuti matiral obrambo Peruja z lepim strelom zunaj kazenskega prostora v zgornji levi kot gola, nato pa je bil uspešen še v 34. minuti, ko je v gneči pred vrati s telesom potisnil odbito žogo v mrežo. Glavni sodnik zadetka ni razveljavil.

Brazilija ima po treh odigranih tekmah v boju za mesto med ekipami, ki se bodo pomerile na SP leta 2022 v Katarju, poln izkupiček treh zmag in devetih točk za vodstvo na lestvici. Argentina ima na drugem mestu razvrstitve eno zmago manj.

Čile, ki je dosegel prvo zmago, je šesti, Peru, ki še nima zmage, pa osmi. Venezuela in Bolivija sta na repu brez še ene osvojene točke.

Že pred tem je v derbiju kroga Urugvaj premagal Kolumbijo s 3:0 in prišel do druge zmage v kvalifikacijah. Urugvaj je četrti na lestvici, Kolumbija z eno zmago sedma.

Edinson Cavani je zadel že v peti minuti, Luis Suarez pa je bil zanesljiv v 54. minuti z bele pike, potem ko je Jeison Murillo grdo z dvignjeno nogo zaustavil Rodriga Bentancurja v kazenskem prostoru. Darwin Gabriel Nunez Ribeiro pa je v 73. minuti postavil končni izid. Cavani je prišel do svojega 51. zadetka za reprezentanco.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.