Šport > Nogomet
3022 ogledov

Služil milijone, zdaj mrtvo pijan v zloglasni soseski

Adriano PrtSc
Brazilski zvezdnik se je po igranju v velikih klubih spet vrnil k svojemu mladostnemu življenjskemu slogu.

Nogometaš Adriano, s polnim imenom Adriano Leite Ribeiro, je bil pred 15 leti eden največjih zvezdnikov italijanske Serie A. Zabijal je gole za Inter, potem ko je na Apeninski polotok prestopil po začetkih v domačem Flamengu in kaljenju pri Parmi.

Danes 38-letni Adriano je imel že med kariero, kljub izjemnim talentom, veliko težav z alkoholom in ostalimi skušnjavami, ki ne pritičejo profesionalnemu nogometašu.

Brazilec je leta 2005 z Interjem podpisal štiriletno pogodbo v zameno za 20 milijonov evrov, kar je bila takrat ena najvišjih plač v ligi. Toda Adriano, ki je imel za seboj divjo mladost v nevarnih soseskah Ria de Janeira, se nikakor ni mogel otresti svojih demonov.

Adriano | Avtor: Facebook Facebook

Njegova forma je padala in leta 2008 se je vrnil v Brazilijo. AS Roma mu je ponudila še eno priložnost v Evropi, toda ni se izkazal in po še nekaj katastrofalnih sezonah je leta 2016 sklenil kariero v dresu moštva Miami United.

Od tedaj medijski prostor polni predvsem s svojimi ekscesi. Tako je bilo tudi ta teden, ko ga je objektiv kamere ujel v očitno ne preveč prisebnem stanju.

Adriano je bil na "sprehodu" s prijateljem v zlogalsni soseski Complexo Da Penha v severnem delu Ria. "Imperador", kot je bil nogometni vzdevek Adriana, se je pri hoji opiral na kolega.

Mimoidoči so Adriana pozdravili, bivši zvezdnik pa si je celo vzel nekaj časa za stisk roke in kratek pogovor. 

Adriano je za reprezentanco Brazilije na 48 tekmah med letoma 200 in 2010 zabil 27 golov. Za Inter je na 123 srečanjih dosegel 48 zadetkov v vseh tekmovanjih.

Adriano1_ins | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice