Šport > Nogomet
141 ogledov

Belec in Mlakar pri novih delodajalcih

Vid Belec Profimedias
Dva slovenska nogometaša sta se preselila, eden je tik pred tem.

Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec bo v novi sezoni igral za klub iz Kampanje Benevento. Gre za novega člana italijanske prve nogometne lige Serie A, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Sedemindvajsetletni Belec je poleti leta 2007 iz Maribora skupaj z Renejem Krhinom prestopil v italijanski Inter iz Milana, od leta 2015 je bil vratar Carpija, pred tem pa je bil kot posojeni vratar Interja čuvaj mreže pri ekipah Crotone, Olhanense in Konyaspor. Belec je z Beneventom podpisal triletno pogodbo, ki se bo iztekla konec junija 2020.

Mlakar v Benetke

Jan Mlakar | Avtor: NZS/www.nkdomzale.si NZS/www.nkdomzale.si

Novo sredino je našel tudi mladi slovenski napadalec Jan Mlakar, ki se bo iz Fiorentine preselil k Venezii, članici druge lige Serie B.

Osemnajstletni Mlakar, ki je navduševal v mladinski ekipi firenškega kluba, pred tem je bil del mladinskega pogona Domžal, se bo pridružil ambicioznemu klubu iz Benetk, ki se je pod taktirko trenerja Filippa Inzaghija v minuli sezoni prebil v, po kakovosti, drugorazredno italijansko tekmovanje, Serie B, so poročali italijanski nogometni portali.

Samardžić pred selitvijo v Beograd

Miral Samardžić Akhisarspor | Avtor: Akhisarspor/Twitter Akhisarspor/Twitter

Izkušeni slovenski reprezentančni branilec Miral Samardžić je na pragu prestopa k srbskemu nogometnemu prvoligašu iz Beograda Crveni zvezdi, je danes poročala srbska tiskovna agencija Tanjug.

Tridesetletnik je trenutno član turškega kluba Akhisar. Nosil pa je tudi majice kranjskega Triglava, Maribora, moldavskega Šerifa iz Tiraspola, Rijeke in kitajskega moštva Henan Jianye. Za prvo slovensko nogometno reprezentanco je odigral 15 tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.