Šport > Nogomet
13 ogledov

Vidić zapustil bolnišnico, vrnitev nejasna

nemanja vidić Reuters
Kapetan Manchester Uniteda Nemanja Vidić je zapustil bolnišnico, potem ko je na derbiju z Arsenalom utrpel pretres možganov.

V 11. kolu angleške Premier League sta se na Old Traffordu pomerila Manchester United in Arsenal. Topničarji so v gledališču sanj nadaljevali neslavno tradicijo in zelenico rdečih vragov spet zapustili sklonjenih glav. Edini gol na tekmi je v 27. minuti dosegel nekdanji arsenalovec Robin van Persie.

Pred koncem prvega polčasa sta nesrečno trčila Nemanja Vidić in vratar Uniteda David de Gea, srbski branilec pa je zaradi udarca v glavo moral zapustiti igrišče. Po tekmi so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je utrpel pretres možganov. ''Nemanjo Vidića so že odpustili iz bolnišnice,'' je v izjavi sporočil aktualni angleški prvak.

United skrbnejši od Tottenhama

Vidić naj bi na zelenico znova stopil 24. novembra, ko bodo varovanci Davida Moyesa odigrali premierligaško tekmo proti Cardiffu. Rdeči vragi so se z zmago proti Arsenalu nekoliko približali vodilnim ekipam angleške lige. Vidić bo moral pred tekmo s Cardiffom opraviti zdravniški pregled, saj si United ne želi ponoviti napake, ki si jo je privoščil Tottenham.

Londonski nogometni klub je namreč dovolil vratarju Hugu Llorisu, ki je v trčenju z napadalcem Evertona Romelujem Lukakujem prav tako utrpel pretres možganov, da zaigra že na naslednji tekmi, nato pa je računalniški sistem za analizo pretresa pokazal, da nogometaš potrebuje počitek, zato ni zaigral na ligaški tekmi proti Newcastlu.

Szczęsny po trčenju ostal na igrišču

Tekmo med Unitedom in Arsenalom je zaznamovalo tudi trčenje med Arsenalovim vratarjem Wojciechom Szczęsnyjem in nogometašem Uniteda Philom Jonesom. Headway, dobrodelna organizacija za poškodbe glave, je ostro kritizirala Spurse, medtem ko je za sodbo o odločitvi Arsenala še prezgodaj.

''Ne želim se mešati v odločitev glede Szczęsnyja. Vsak primer je poseben in zdravniška služba se je tako odločila. Vidića so potegnili z igrišča, saj so presodili, da ne more nadaljevati. Bil je zelo nestabilen, kar je očiten znak. Ljudi želimo ozaveščati o poškodbah glave. Morda si želijo igrati junaka in nadaljevati, a če so nestabilni, je najbolje zapustiti igrišče,'' je povedal predstavnik organizacije Headway Luke Griggs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.