Šport > Nogomet
20 ogledov

Vitamini I, F, S in P ozdravili Barço virusa Fife

Ronaldo Almeria Real Madrid Liga BBVA Španija prvenstvo dres
1/25
Facebook
Real Madrid se je na sobotni večerni tekmi s petardo znesel nad Almerío (5:0), potem ko je Barcelona s štirimi različnimi strelci prebolela "virus Fife" in številne odsotnosti z domačo zmago nad Granado (4:0). Gol in poškodba Cristiana Ronalda.

Vedno neugodno tekmo po reprezentančnem premoru bi lahko Barcelona proti Granadi začela sijajno, če ne bi sodnik Mateu Lahoz nepotrebno prekinil akcije Neymarja, ki je pred golom našel povsem samega Andrésa Iniesto

Trener Gerardo Martino je ob številnih poškodovanih članih prve postave od prve minute ponudil priložnost vratarju Joséju Manuelu Pintu, branilcema Martínu Montoyi in Marcu Bartri, medtem ko je vlogo "lažnega napadalca" ob odsotnosti Lionela Messija opravljal Neymar.

Iniesta ohranil mirno kri

Brazilec bi lahko že v 14. minuti pripravil vodilni gol Alexisu Sánchezu, a je podaljšano žogo Čilenca po podaji s prostega strela ubranil vratar Roberto. Lahoz, ki so ga člani katalonskega kluba v preteklosti velikokrat kritizirali, je v 19. minuti pokazal na belo točko po nerodnem startu Allana Nyoma nad Cescom Fàbregasom, hladnokrvno pa je v malo mrežico za 1:0 zadel Andrés Iniesta.

Barça je imela veliko sreče, da ni hitro dobila izenačujočega gola, ko je Piti, ki bi po spletu drugačnih okoliščin lahko pred leti podpisal tudi za Blaugrano (navdušil je na preizkušnji, a se nato preselil iz katalonske prestolnice), z izvrstnim strelom od daleč stresel prečko.

Lahoz zapiskal še drugič

Katalonci so kljub vsemu povsem nadzirali dogajanje na igrišču, medtem ko bi lahko gostje po ostrem prekršku zaradi drugega rumenega kartona ostali brez Manuela Iturre, ki se ga je glavni sodnik usmilil. Po lepi podaji Fàbregasa je Sánchez slabo reagiral pred vrati in zapravil priložnost za 2:0.

Neymar Murillo Barcelona Granada Liga BBVA Španija prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Granada je znova priskočila na pomoč domačemu velikanu pet minut pred polčasom, ko je po lepi akciji Fran Rico s še enim v nizu nerodnih startov pred strelom v kazenskem prostoru zrušil Iniesto, Fàbregas pa je prevzel odgovornost in po "trzaju" mojstrsko zadel v zgornji kot vrat.

Granada zapravila priložnost za približanje, Pedro za "adios"

Gostje so bolje začeli drugi polčas in "arabska naveza" bi po podaji Alžirca Yacineja Brahimija in strelu Maročana Youssefa El-Arabija lahko prinesla vsaj znižanje zaostanja, toda El-Arabi je z glavo pred Pintom meril visoko preko gola.

Takšna je bila tudi usoda strela Pedra Rodrígueza, ki je srečno povsem osamljen prišel do odbite žoge, pred skoraj praznimi vrati, ki jih je branil le eden izmed branilcev, pa je mož s Kanarskih otokov streljal na tribuno. Upov po morebitnem presenečenju gostov je bilo konec v 66. minuti, ko je Iturra po seriji prekrškov le dobil drugi rumeni karton in moral z igrišča.

Martino ponudil debi Traoréju

Gostje bi vseeno lahko tudi senzacionalno znižali, a je bil Nyom iz oči v oči s Pintom preveč sebičen, Andaluzijec mu je strel na prvi vratnici ubranil, Sánchez pa je po hitrem protinapadu in podaji Neymarja s prefinjenim strelom prek vratarja dokončal delo. Rezervni vratar Pinto, ob poškodbi Víctorja Valdésa bo v prvi postavi vse do začetka leta 2014, se je do konca tekme izkazal z nekaj izvrstnimi posredovanji.

Nekaj igralnega časa je Martino pred koncem namenil tudi debitantu Adami Traoréju, mlademu španskemu reprezentančnemu napadalcu. Slednji bi s 17 leti kmalu sanjsko celo zadel, a po izvrstnem preigravanju na robu kazenskega prostora preslabo streljal v roke vratarja. Je pa do zadetka uspelo priti Pedru, ki je izkoristil težko, a nesebično podajo Fàbregasa in zatresel prazno mrežo v zadnji minuti rednega dela.

Ronaldo zabil in odšepal z igrišča

Real Madrid je v gosteh s 5:0 premagal Almerio, kljub visoki zmagi pa so v taboru španskega velikana zaskrbljeni, saj se je v 54. minuti tekme lažje poškodoval v tem trenutku nedvomno najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Portugalski superzvezdnik, ki je s hat-trickom proti Švedski svojo reprezentanco popeljal na SP 2014 v Braziliji, je potreboval le tri minute, da se je vpisal med strelce na gostovanju v Andaluziji, ko je žogo potisnil v mrežo po predložku Isca. Karim Benzema je svoj 200. nastop v dresu Reala ovekovečil z zadetkom v 61. minuti, med strelce pa so se vpisali še Gareth Bale, Isco in Alvaro Morata. Poškodovanega Samija Khediro je na sredini nadomestil Asier Illaramendi, v podporo napadalnemu trojčku Ronaldo-Bale-Benzema pa se je v začetno enajsterico vrnil Isco.

Real povedel v tretji minuti

V tretji minuti tekmi je po predložku Isca žogo v mrežo potisnil Ronaldo, ki je zabil 25. klubski zadetek v letošnji sezoni. Domači vratar Andreas Esteban se je nato izkazal z dvojno obrambo, ko je najprej zaustavil poskus Ronalda, nato pa blokiral še strel Benzemaja. V 18. minuti je najbolj obetavno akcijo za Almerio zastreljal Suso, isti nogometaš pa je v drugem polčasu ogrozil vrata Diega Lópeza, ki je Realovo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno. Poskus Danija Carvajala po podaji Xabija Alonsa je zaustail Esteban, v 54. minuti pa je sledil šok za beli balet, ko je Ronaldo po stiku z Aleixom Vidalom utrpel lažjo poškodbo, zato ga je Carlo Ancelotti potegnil na klop.

Rodriguez zapolnil praznino

Njegova zamenjava Jese Rodriguez je nekaj minut kasneje priskrbel uporabno podajo Karimu Benzemaju, Francoz pa je drugič na tekmi premagal Estebana. Bale je v 67. minuti z glavo meril prek vrat, pet minut kasneje pa je izkoristil napako Sebastiana Debarbierja in povišal na 3:0. Estebana sta nato premagala še Isco in Morata, sol na rano domače ekipe pa je v zaključku tekme vtrl Casemiro, ki je z razdalje več kot 20 metrov zadel prečko in zapravil zadnjo priložnost za častni zadetek.

Ronalda pričakal kolaž dresov in zlata žoga

Cristiano Ronaldo je na socialnih omrežjih navdušen objavil fotografijo dvorišča hotela v Almeríi, kjer so Real Madrid pričakali številni privrženci, ki so mu pripravili tudi kolaž njegovih dresov in zlato žogo, s katero so Portugalca pričakali v velikem slogu.

"Smo že v hotelu, kjer me je pričakalo to presenečenje. Hvala, fantje," je ob objavljeni fotografiji zapisal Ronaldo, potem ko si je na razpeti vrvi lahko ogledal svoje drese madridskega kluba iz več različnih sezon.

Pripravljajo mu mozaik

Spektakularen sprejem ga čaka tudi na naslednji tekmi na Santiagu Bernabéuu, poroča dnevnik AS. Več navijaških skupin je namreč začelo pobudo, da bi proti Galatasarayu na tekmi Lige prvakov za severnim golom navijači v zrak dvignili 45.000 delčkov koreografije, ki bi upodabljala Ronaldov obraz s sporočilom: "Vsi smo Cristiano!"

Tako bi privrženci belega baleta dodali svoj delež k pozivom za zlato žogo, ki si jo v Madridu tako močno želijo videti v rokah svojega največjega zvezdnika. Tovrstna podpora naj bi imela "planetarne" razsežnosti, dodaja avtor prispevka na spletni strani dnevnika AS Tomás Roncero.

Španska liga, 14. kolo:

Valladolid : Osasuna 0:1 (0:0)
Oier (84)

Barcelona : Granada 4:0 (2:0)
Iniesta (20/11-m), Fàbregas (40/11-m), Sánchez (71), Pedro (90)
RK: Iturra (66/Granada)

Real Sociedad : Celta Vigo 4:3 (1:2)
Vela (6, 61, 78, 81); Rafinha (23, 57), Lopez (28)

Almería : Real Madrid 0:5 (0:1)
Ronaldo (3), Benzema (61), Bale (72), Isco (74), Morata (80)

Atlético Madrid : Getafe 7:0 (2:0)
García (26, 52), Lopo (36/ag), Villa (49, 78), Costa (69), Adrian (90)

Levante : Villarreal 0:3 (0:1)
Soriano (13/11-m), Uche (74, 89)
RK: Navas (9/Levante)
Jokić (Villarreal) je odigral celo tekmo
.

Rayo Vallecano : Espanyol 1:4 (0:1)
Ñíguez (81); García (27, 51/obe 11-m, 83), Stuani (85)
RK: Martínez (25/Rayo) 

Elche : Valencia 2:1 (0:0)
González (57), Herrera (84); Bernat (74)

Sevilla : Real Betis 4:0 (2:0)
Bacca (2), M'Bia (43), Vitolo (59), Iborra (88)
RK: Paulão (41/Betis)

Málaga : Athletic Bilbao 1:2 (1:0)
Juanmi (38); San José (68), Muniain (85)
RK: Portillo (83/Málaga)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.