Šport > Nogomet
26 ogledov

Voda na mlin Oblaku in druščini?

real madrid EPA
Statistični podatek, ki pred finalnim obračunom Lige prvakov govori v prid Atlético Madrida, je Realova statistika na stadionu San Siro, kjer se bosta omenjeni ekipi nocoj udarili za najprestižnejšo evropsko krono.

Finale Atlética in Reala bo 61. finalni spopad v zgodovini najmočnejšega nogometnega tekmovanja v Evropi.

Pred dvema letoma se je v obračunu madridskih velikanov zmage veselil beli balet, ki je pod vodstvom Carla Ancelottija osvojil rekordno deseto zmago v Ligi prvakov oziroma Evropskem pokalu.

Stavnice se nagibajo na stran kraljevega kluba, ki mu pripisujejo nekoliko večje možnosti za zmago, v tolažbo Atléticu pa govori statistika, ki jo je na milanskem stadionu zabeležil španski podprvak.

atletico madrid navijači | Avtor: EPA EPA
Verjeli ali ne, toda Real Madrid v kar 14 poskusih še nikoli ni zmagal na San Siru. Galaktiki so v središču italijanskega nogometa osemkrat igrali z AC Milanom in šestkrat z Interjem ter zbrali štiri remije in 10 porazov ob gol razliki 8-27 v korist italijanskih klubov.

Najhujši poraz v zgodovini obeh rivalstev so zabeležili v sezoni 1989, ko so Rossoneri slavili s kar 5:0. V legendarni ekipi Arriga Sacchija so takrat igrali Franco Baresi, Marco van Basten, Ruud Gullit, Paolo Maldini in Frank Rijkaard.

Časi, ko so italijanski klubi dominirali na evropski sceni, so že davno minili, a Real se v domovanju nekdanjih rivalov ne bo pomeril ne z Interjem ne z Milanom, temveč z mestnim tekmecem.

Mu bo tokrat uspelo prekiniti ''urok''?

Torres: Spišemo lahko poglavje zgodovine

fernando torres | Avtor: EPA EPA
Med najbolj motiviranimi nogometaši nocojšnjega finala bo nedvomno tudi otrok Atlética Fernando Torres, ki bo lovil svojo drugo lovoriko v Ligi prvakov.

''Real je odlična ekipa, a mi imamo priložnost, da spišemo zgodovino. Nihče ne ve, kaj bo pisalo v tem poglavju, naša naloga je, da ga napišemo,'' je povedal Torres, ki je leta 2007 zapustil Vicente Calderón in se v naslednjih letih proslavil v dresu Liverpoola.

Njegov prestop k Chelseaju ni upravičil visokih pričakovanj, zato je leta 2014 podpisal pogodbo z AC Milanom, ki ga je poslal na posojo k Atléticu. ''Imam priložnost, da sanje spremenim v resničnost, kar bi mi pomenilo vse na svetu. Za mano je težko obdobje, zdaj spet dosegam gole in sem srečen,'' je dodal Torres. 

Komentarjev 2
  • blueone 17:41 28.maj 2016.

    Dajmo Oblak, držimo pesti zate!

  • pisava 17:19 28.maj 2016.

    Kakšen smisel je gledati polapismene fuzbaliste, ki trkjajo žogo po travi. Vesoljčki se nam smejijo. Za njih je razumljivo, da vsak trklja svojo žogo. Smešno, to nategavanje in blefiranje, kdo to gleda. Jutri se bodo po gostilnah zbrali pravi ...prikaži več fuzbalski strategi in se prerekali, kdo od polapismenih fuzbalistov je naredil napako. Ponavadi so še sudije nerazgledani podkuplivi človečki. Folk pa kar gleda in gleda bedasti fuzbal spektakel in da za vstopnico tudi svojo mesečno plačo, samo da sprosti svojo kurčevo agresijo.