Šport > Nogomet
18 ogledov

Vodstvo Barçe ruši tabu: tudi o prodaji Messija

Barcelona - Real Madrid Reuters
Prodaja Lionela Messija v zgodovini Barcelone nikoli ni prišla na dnevni red, toda reči se pri klubu, ki preživlja najtežje trenutke zadnjih šestih let, naglo spreminjajo.

Madridski dnevnik AS je v svoji petkovi izdaji postregel z zgodbo, da pri Barceloni zdaj "ni več tabu" govoriti o morebitni prodaji Lionela Messija po letošnjem svetovnem prvenstvu, kar bi prej mnogi označil za bogokletno in neverjetno.

"Ob padcu v zadnjih tednih vodstvo ne zavrača več odpiranja vrat nogometašu, ko se zaključi mundial. To bi bilo tako tvegano, kot bi bilo nepriljubljeno, malo pa jih je tistih, ki menijo, da je verjetno. A je – ponudbe zanj prihajajo že nekaj časa. PSG, Madrid, City in Chelsea ocenjujejo, da bi lahko plačali zanj, a pri prodaji se o njegovi klavzuli (200 milijonov) s strani Barcelone ne bi dalo pogajati," piše AS.

25 milijonov pred odhodom domov

V pisarnah Camp Noua so bojda že dobro proučili predvsem finančne posledice, ki bi jih klubu prinesel udarec ob odhodu najbolj prepoznavnega člana. Messiju se (finančno) sicer ne godi slabo, v lasti ima vse pravice za trženje svoje podobe, denarja ne deli s klubom, njegov oče in agent Jorge Messi pa se z Blaugrano že nekaj časa neuspešno podaja o novem podaljšanju, s katerim bi na sezono zaslužil kar 25 milijonov evrov in postal najbolje plačani nogometaš na svetu.

"Nekateri pravijo, da je Argentinec srečen v klubu in da si želi še naprej rasti v tej ekipi, dokler ne bo prišel čas za skok nazaj čez lužo, kjer bi končal kariero pri Newell's Old Boys. Druga verzija govori o tem, da gre podaljšanje pogodbe v dobri smeri in da ga želijo narediti za najbolje plačanega nogometaša na svetu. Od tu izvira 25 milijonov," še pišejo španski kolegi pri dnevniku AS.

Pogrešajo zaščito

Glasovi iz slačilnice sicer še naprej trdijo, da je Messi povsem osredotočen, toda njegovo obnašanje v zadnjih mesecih na nekatere soigralce ni naredilo najboljšega vtisa. "Dal nam je veliko in zdaj je treba biti potrpežljiv," zatrjuje neimenovani vir.

liga prvakov psg valencia ernesto valverde | Avtor: EPA EPA
Messi še meni, zaključujejo pri AS, da ni vse v denarju, čeprav je v zadnjih sezonah podaljševal pogodbe kot po tekočem traku. Biti član najboljše ekipe kluba v zgodovini ter postati evropska in svetovna referenca bi moralo imeti "večjo težo kot plača z veliko ničlami", dodajajo. Messijevo zastopstvo je tako večkrat menilo, da zvezdnik ne dobi dovolj zaščite s strani kluba, ki jo po odsotnih predstavah v zadnjih tednih še najbolj potrebuje prav zdaj.

Zavrnil Real

Messi naj bi vedel, da mu bo trener Gerardo Martino v soboto znova stopil v bran, madridski kolegi pa se sprašujejo, ali bo podobno storil tudi kakšen vidnejši član kluba. Esport3 je poročal, da PSG Messija praktično vsak teden vabi v svoje vrste, Argentinec pa naj bi prejšnje poletje zavrnil tudi ofenzivo madridskega Reala.

Slednji je bil skupaj z enim od glavnih pokroviteljev Adidasom, čigar član je tudi Messi, pripravljen plačati odkupno klavzulo 250 milijonov evrov (takrat so mediji poročali o "neznanem snubcu", čigar pokrovitelj je Adidas), ponudbo pa je osebno prenesel nekdanji generalni direktor Julio Senn. Pogovori naj bi se zgodili v neki barcelonski ribji restavraciji, a je Messi s svojim zastopstvom odločil, da ostane.

Valverde favorit Zubizarrete

Slednji so po poročanju katalonskega Munda Deportiva škarje in platno za novo sezono dokončno predali v roke športnega direktorja Andonija Zubizarrete. Vse je seveda odvisno od kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki še naprej visi nad klubom, a denar za nekdanjega baskovskega vratarja naj bi bil na voljo (novi predsednik Josep Maria Bartomeu je pred časom govoril tudi o 120 milijonih evrov).

Poleg obupno potrebnega osrednjega branilca in dveh novih vratarjev bo moral Zubizarreta dobro izbrati tudi na trenerskem področju, kjer Mundo Deportivo v petek omenja Ernesta Valverdeja, trenerja Athletica Bilbaa, ki je bil že nekajkrat v kombinacijah za povratek na Camp Nou. Nekdanji član Blaugrane, ki je z Athleticom še naprej senzacionalno v igri za uvrstitev v Ligo prvakov, naj bi bil Zubizarretin favorit. Kakšno naključje, da rdeče-beli v Katalonijo prihajajo ravno v nedeljo ...

Omenjata se še dva nekdanja igralca Barçe, Frank de Boer (Ajax) in Luis Enrique (Celta Vigo), medtem ko kot struna napeti Paco Jémez (Rayo Vallecano) čaka precej v ozadju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.