Šport > Nogomet
60 ogledov

"Vohuni" razvneli odnose med Olimpijo in Mariborom

Darko Milanić Sašo Gajser NK Maribor Profimedias
Nogometaši dveh najboljših slovenskih ekip se mudijo na pripravah v Turčiji, vzdušje pred bližnjim derbijem pa je vse bolj napeto.

Trinajstkratni državni prvak Maribor in aktualna državna prvakinja Olimpija Ljubljana bosta spomladanski del sezone odprla s tretjim večnim derbijem v tekočem tekmovalnem obdobju, ta bo na sporedu 25. februarja v Ljudskem vrtu.

Po 21 kolih sta ekipi na vrhu lestvice točkovno poravnani, v rahli prednosti so, zaradi boljše razlike v zadetkih, Štajerci. V luči boja za naslov bo srečanje pod Kalvarijo torej zelo pomembno, moštvi pa formo za obračun istočasno pilita na pripravah v Turčiji.

Vzdušje je vse bolj napeto, saj je do konca prvenstva le še 15 kol, vročo pomlad pa so še malce bolj zanimivo naredili v taboru ljubljanskega kluba.

Skriti in odkriti "vohuni"

V sredo je Maribor igral prijateljsko tekmo proti bolgarskemu prvaku Ludogorcu in v okrnjeni zasedbi z dvema goloma Luke Zahovića izvlekel remi (2:2).

Na omenjeni tekmi je bil v imenu Olimpije na izvidniški misiji Sebastjan Cimerotić. Nekdanji reprezentant je pri ogledovanju večnih rivalov želel ostati skrit, a mu to ni uspelo, saj so ga v taboru vijoličastih hitro prepoznali, je poročala Ekipa24.

V četrtek so Štajerci vrnili z enako mero, a svojih namenov niso skrivali. Srečanje med Olimpijo in moskovskim Dinamom v Beleku, ki so ga zmaji dobili (2:0) z goloma Roka Kronavetra (zaigral sploh prvič po začetku priprav) in Branka Ilića (zadel na prvi tekmi po vrnitvi v klub), si je ogledal strokovni štab Maribora na čelu s trenerjem Darkom Milaničem in njegovim pomočnikom Sašem Gajserjem.

Fotografija s svinjskim rilcem

Med opazovalci tekme Olimpija - Dinamo Moskva je bil tudi Nejc Vidmar, vratar namreč še vedno celi poškodbo rame.

Novopečeni kapetan Olimpije, sicer pa dolgoletni član Domžal, je med srečanjem fotografiral trenerje Maribora in na fotografijo pripisal besede "Špijuni su medju nama" (Vohuni so med nami, op. a.) - med drugim je navedena besedna zveza tudi naslov pesmi srbskega folk izvajalca Mitra Mirića.

Za piko na i je Vidmar na fotografijo "prilepil" še svinjski rilec, nato pa vse skupaj objavil na svojem Instagram računu.

Objava je nato hitro izginila z Vidmarjevega računa, a ne dovolj hitro, da je kolegi pri Ekipi24 ne bi ujeli. Vsekakor nas čaka vroča nogometna jesen na sončni strani Alp ...

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.