Šport > Nogomet
193 ogledov

Volitve minile brez presenečenj

radenko mijatović Profimedia Predsednik NZS Radenko Mijatović
Radenko Mijatović bo tudi v naslednjih štirih letih predsednik Nogometne zveze Slovenije.

Edini predsedniški kandidat Radenko Mijatović je na današnji volilni skupščini NZS, ki je potekala virtualno, dobil 27 glasov, kolikor jih je tudi glasovalo. Delegatov je bilo sicer 29.

Delegati so za podpredsednike izvolili Stanka Glažarja, Danila Kacijana, Gvida Mravljaka in Dejana Germiča.

Mijatović je prvi mandat nastopil 15. decembra 2016, takrat je nasledil Aleksandra Čeferina, zdaj predsednika Evropske nogometne zveze. Takrat je imel protikandidata v Matjažu Nemcu. Mijatović je takrat slavil s 23 glasovi od 30.

Šport: "Ljudje, ki so bili cepljeni, se lahko ponovno okužijo, ker ..." - Nogomet koronavirus žoga maska NZS Šport Nogometnih tekem le še za vzorec

"Počutje je takšno kot pred volitvami. Glede na to, da ni bilo drugih kandidatov, je bilo to pričakovano. Z izidom sem zadovoljen," je takoj po novi izvolitvi dejal Mijatović in dodal, da ta funkcija zahteva veliko dela. "Je pa v Sloveniji veliko ljudi, ki bi lahko bili dobri predsedniki zveze."

Kot je dodal, je biti predsednik zveze, ko se nogomet sooča z največjimi izzivi, čast in odgovornost. "Odločitve za kandidaturo ni lahko sprejeti. Je pa lažje s sodelavci, ki ustvarjajo podporno okolje. Vsem bi se zahvalil za podporo v prejšnjih štirih letih. Naredili smo veliko dobrega, ampak danes se raje osredotočimo na prihodnost, ki je nepredvidljiva in negotova. Glavna naloga bo upravičiti zaupanje in izpolniti obljube, ki smo jih dali nogometu," je ob nagovoru skupščini povedal stari in novi predsednik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice