Šport > Nogomet
369 ogledov

Vrača se Safet Hadžić, kadrovske spremembe tudi pri drugih ekipah

safet hadžić NK Olimpija/Facebook
Safet Hadžić je postal glavni trener nogometnega drugoligaša iz Kranja.

Glavni trener Triglava, nogometnega drugoligaša iz Kranja, bo v prihajajoči sezoni Safet Hadžić, ki je na treningu že spoznal moštvo in tudi cilje, ki mu jih je predstavilo vodstvo kluba, so včeraj potrdili na uradni spletni strani kranjskega kluba.

Hadžić je bil v svoji bogati poklicni karieri nazadnje trener ljubljanske Olimpije, kjer je bil v preteklosti večkrat "dežurni gasilec" kot pa resnično glavni trener.

Leta 2009 je glavni trener postal po slovesu Branka Oblaka, poslovil pa se je po porazu proti Mariboru. Leta 2010 se je vrnil na ljubljansko klop, a se ni izkazal, po slovesu od evropskih tekmovanj ga je zamenjal Dušan Kosić. Leta 2012 je bil pomočnik trenerja slovenske reprezentance Slaviše Stojanovića, ki ga je imel ob sebi kot pomočnika tudi v letih 2008 in 2009 pri Celju.

Safet Hadžić | Avtor: Profimedia Profimedia

Sedel je tudi na klopi kluba iz Črnomlja, Bele krajine, od jeseni leta 2014 do leta 2016 je vodil Ivančno Gorico, aprila 2017, ko je bil predsednik kluba Milan Mandarić, je znova prevzel Olimpijo do konca sezone. Nato je bil znova glavni trener Olimpije aprila 2019. Sodelovanje s takratnim predsednikom Mandarićem se je sklenilo 15. junija 2020, na klopi Olimpije ga je nadomestil Dino Skender.

"Izredno sem vesel novega sodelovanja. Ni potrebno poudarjati kakšni so naši cilji. Veselim se nove poti in pričetka tekmovalnega ciklusa," je za klubsko spletno stran Kranjčanov dejal novi trener gorenjske zasedbe Hadžić.

Triglav je konec maja ostal brez uvrstitve v slovensko prvo ligo, ko so jih v kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach izločili nogometaši CB24 Tabora Sežane.

 

Kadrovske spremembe tudi pri prvoligaših

Slovenski nogometni prvoligaš Bravo je okrepil napad z Luko Štorom. Kot so sporočili iz kluba, je Štor v Ljubljano prišel kot prost igralec, podpisal pa je pogodbo do konca sezone 2023/24 z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Štor je bil pred tem član Dynama Dresdna, kamor je prestopil v sezoni 2019/20, v prejšnji pa je s statusom posojenega nogometaša igral za ciprskega prvaka Apollon, za katerega je v osmih nastopih zabil dva gola in prispeval eno asistenco. Pred odhodom v tujino je Štor igral za Aluminij, za katerega je na 33 tekmah dosegel devet golov.

Povratnica v prvo ligo Gorica pa je za eno sezono podaljšala pogodbo z 32-letnim branilcem Nejcem Mevljo, so potrdili v klubu. "Mevlja velja za produkt naše nogometne šole, v karieri pa je nastopal še v dresu Maribora, škotskega Livingstona, romunskega Panduriija, bosansko-hercegovskega Zrinjskega iz Mostarja in švicarskega Schaffhausna," so med drugim zapisali pri Gorici, za katero je v minili sezoni v drugi ligi na 26 tekmah prispeval tri zadetke.

Po poročanju Ekipe SN pa je Koper po odhodih Lamina Colleyja in Karla Bručića zapustil še vezist Ivan Borna Jelića Balta, ki bo kariero nadaljeval pri Wisli iz Krakova. So pa Primorci po poročanju časnika blizu prihodu francoskega vezista Omarja Correie, kot kaže, pa bodo ostali brez Chukwubuikema Ikwuemesija, ki se je s koprskih priprav odpravil v Celje.

Mitja Lotrič, ki je zadnje pol sezone kot posojen igralec Würzburga igral pri Muri, pa bo koncu zgodbe z nemškim nižjeligašem kariero nadaljeval v Izraelu pri Bnei Sakhninu. Novega delodajalca je po odhodu iz sežanskega Tabora dobil tudi Klemen Nemanič, ki bo po novem igral v drugo romunski ligi pri Miercurei Ciuc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.