Šport > Nogomet
3294 ogledov

Vratar zabil izjemen gol

Everson youtube
Čuvaj mreže je poskrbel za mojstrski zadetek.

V najmočnejši brazilski ligi je klub Ceara gostil Corinthians. Gostitelji so slavili z 2:1, pozornost številnih medijev v Braziliji in na tujem pa je požel prvi zadetek domačih, ki ga je v 19. minuti zabil vratar Éverson Felipe Marques Pires. Osemindvajsetletni čuvaj mreže je izvajal prosti strel nekoliko izven kazenskega prostora in mojstrsko zadel v zgornji kot tekmečevih vrat. Stadion v Fortalezi je eksplodiral, to pa je bil šele drugi Éversonov ligaški zadetek v karieri. Prvega je zabil še v dresu prejšnjega kluba Associação Desportiva Confiança, za Cearo pa nastopa od leta 2015.

V drugem polčasu so domači povedli z 2:0 ob avtogolu Danila Fernanda Avelarja, v 72. minuti pa so gostje z zadetkom Rogerja Rodriguesa da Silve poraz le nekoliko ublažili. Ceara je po 23 odigranih kolih 20-članskega brazilskega prvenstva na lestvici sicer 18. (23 točk), mesto pred nesrečnim Chapecoensejem (22), ki je novembra 2016 v letalski nesreči izgubil večino svojih tedanjih nogometašev. Sedemkratni brazilski prvak Corinthians je trenutno osmi na lestvici (30), za vodilnim dvojcem, ki ga sestavljata njegov mestni tekmec Sao Paulo in Internacional (46) pa zaostaja za 16 točk.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.