Šport > Nogomet
38 ogledov

Vršič: "Seveda je bila podaja. Kdo bi to ciljal ...?"

Dare Vršič slovenija srbija Saša Despot
Slab mesec pred dvanajsto obletnico gola Milenka Ačimovića ukrajinskemu vratarju Oleksandru Šovkovskemu si je žogo blizu sredine igrišča namestil neki drug Slovenec. Dare Vršič je z redko videno mojstrovino presenetil srbskega vratarja Bojana Jorgačevića in šokiral goste v Ljudskem vrtu, Sloveniji pa prinesel zmago, ki jo je tako zelo pričakovala. "To je enkrat in nikoli več. Seveda sem poskušal podati. Le kdo bi to ciljal!" je po tekmi priznal vezist Olimpije Ljubljane.

V slogu svojega športnega direktorja Milenka Ačimovića je najboljši nogometaš slovenske lige zablestel tudi v reprezentančnem dresu. Dare Vršič je zabil izjemen gol, ko je večina Ljudskega vrta že naročala pivo za premor med polčasoma. S prostega strela z dobrih 40 metrov je žogo v visokem loku poslal prek nepazljivega vratarja Srbije Bojana Jorgačevića, okroglo usnje pa se je od prečke odbilo čez golovo črto in nazaj v igrišče, toda (skoraj) nezmotljivi sodnik Frank De Bleeckere je imel skupaj s pomočniki tokrat ostro oko in gol priznal.

"Srbi si, razen nekaj polpriložnosti, niso ustvarili konkretnejše priložnosti, mi pa smo imeli kar nekaj situacij. Na koncu, če gledamo celo tekmo, lahko rečem, da smo imeli srečo, ampak sreča spremlja hrabre. Danes smo bili borbeni in motivirani, čeprav nam tekma ni pomenila nič," je po tekmi razlagal Vršič. "Mogoče so res mislili, da bo šlo tu na lahko, da bomo mi popolnoma nemotivirani, ampak zelo so se zmotili. Srbi so verjetno sem prišli z dvestoodstotno motivacijo, o nas pa se je govorilo, da bo vprašljiva, ampak v tekmo smo šli zares motivirali, kar se je lahko videlo od prve sekunde. Lahko smo zelo veseli, da smo spet zmagali, sploh pa ekipo iz bivše 'Juge', ki je še nismo premagali."

Edino pravilno je bilo, da Vršič svoj prvi gol po letu 2007 spet zabije reprezentanci iz nekdanje države, saj je bil v Podgorici takrat edini strelec na prijateljski tekmi s Črno goro (1:1). Edino vprašanje, ki se lahko poraja ob takih zadetkih, je, ali je streljal ali podajal. "To je enkrat in nikoli več. Seveda sem poskušal podati. Le kdo bi to ciljal," je pošteno priznal Vršič. "Vsekakor se bo o reprezentanci in nas samih zdaj spet govorilo pozitivneje, kar je samo dobro za slovenski nogomet. Prihodnost? Ne vem … Mislim, da bom po tem zadetku nekaj dni užival skupaj s soigralci, saj menim, da se bo o reprezentanci zdaj spet govorilo le pozitivno, čeprav nismo na evropskem prvenstvu."

Handanović: "Čim prej pozabiti SP"

Takoj za Vršičem (ali celo pred njim) si naslov junaka tekme zasluži vratar Samir Handanović, ki je že pred ubranjeno enajstmetrovko Nemanji Vidiću fantastično posredoval po voleju Miloša Krasića, slovensko mrežo pa do konca ohranil nedotaknjeno. Eden izmed nespornih stebrov reprezentance v sedanjosti in prihodnosti pravi, da morajo skupaj s soigralci čim prej pozabiti na Južno Afriko:

"Prihodnost? Čim prej moramo pozabiti svetovno prvenstvo in vsi začeti z 'nule'. S čim večjo konkurenco. Dobro je, da smo zaključili z zmago, toda moje mnenje je, da sta ena ali dve tekmi premalo, da bi bile dobre cele kvalifikacije in premalo, da bi si zaslužili napredovanje. Jaz pravim, da je vse za nekaj dobro. Za prihodnost se ni treba bati, ampak treba je začeti z 'nule'."

Komentarjev 1
  • 1111 16:08 12.oktober 2011.

    ...se je Kek kaj naučil?? mladi igralci, polni energije in želje...