Šport > Nogomet
12 ogledov

Wenger: "Barcelona super favorit"

Žurnal24 main
Real je "skupino smrti" končal na prvem mestu, tega pa se ne more veseliti Arsenal, saj se je na čelo skupine H rahlo senzacionalno prebil ukrajinski Šahtar. Še več odmevov sledi kmalu.

SKUPINA E
"Pet zmag v skupini je dosežek, ki ni uspel prav mnogim. Zmaga nad Baslom nam daje samozavest za nadaljnje izzive," je dejal Bayernov trener Louis van Gaal. Bavarci so z goloma Francka Riberyja in Anatolija Timoščuka srečanje bolj ali manj odločil v dveh minutah. "Takšno tekmo smo potrebovali za dvig samozavesti. Prvih 25 minut ni bilo dobrih, nato pa je vse šlo navzgor," je povedal kapetan Mark van Bommel.

SKUPINA F
Z zadetkom Brandaa je Marseille premagal Chelsea in prekinil njegov zmagovalni niz. Kljub temu so Londončani končali na vrhu skupine, Francozi pa so drugi. "Smo v težkem položaju izgubljamo zaupanje vase, poleg tega imamo še smolo. Današnja tekma je bila priložnost za dvig samozavesti ... Prihajajoči konec tedna igramo tekmo Premier League s Tottenhamom. Bolj sem zaskrbljen za ekipo kot za svojo prihodnost," je dejal trener modrih Carlo Ancelotti. V njegovem moštvu so manjkali Frank Lampard, Nicolas Anelka, Ashley Cole, John Obi Mikel in Alex.

"Polni smo evforije. To je zgodovinski uspeh in velik trenutek za vso državo," je po zmagi v skupini H dejal vezist Šahtara Darijo Srna: "V osmini finala nam je vseeno, katero ekipo dobimo. Pokazali smo, da lahko igramo proti vsem."

SKUPINA G
Realov pomočnik trenerja Aitor Karanka je bil jasno navdušen nad predstavo belega baleta, ki je Auxerre odpravil s 4:0: "Igrali smo v skupini, ki je pritegnila največ pozornosti, ampak naše moštvo je vse tekme odigralo dobro in izpadlo je, kot da smo bili v lahki skupini," je dejal Mourinhev pomočnik, čigar moštvo je končalo na vrhu skupine G. "Vendar nam je tudi Auxerre na prvi tekmi povzročal težave," je navrgel še kompliment nasprotnikom.

Dotaknil se je tudi trojčka golov Karima Benzemaja: "Vemo, kaj nam pomeni Karim Benzema, kako vsak dan deluje na treningih. Zanj je bila takšna tekma zelo pomembna in bo dobra podlaga za naprej."

SKUPINA H
Zmago nad Partizanom (3:1) z nič kaj prepričljivo igro so nogometaši Arsenala podarili svojim navijačem. "Tokrat se nismo preveč izkazali, vendar smo napredovali, kar je najpomembneje. Naša napadalna igra se ni najbolje obnesla, vendar se je Partizan tudi zelo dobro branil," je po srečanju novinarjem dejal trener Arsene Wenger.

 

Zaradi zmage Šahtarja nad Brago so topničarji končali le na drugem mestu skupine H, Francoz pa se pred žrebom najbolj boji Barcelone: "Bodimo realni, Barcelona je v tem trenutku super favorit za osvojitev Lige prvakov. Ampak, kar nam bo prinesel žreb, nam pač bo. Če bo Barcelona, bo Barcelona. Nasploh nam ne gre slabo: dobro se držimo v Premier League, smo v polfinalu ligaškega pokala, napredovali pa smo tudi v Ligi prvakov."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.