Šport > Nogomet
27 ogledov

Wenger daje prednost Unitedu

Francoz nekaj več možnosti daje rdečim vragom. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Strateg Arsenala Arsene Wenger je naslednji, ki se je dotaknil velikega finala Lige prvakov čez teden dni na Wembleyju. Francoz prednost daj rdečim vragom, saj meni, da so nogometaši Barcelone utrujeni.

Naslednjo soboto bomo dobili zmagovalca letošnje Lige prvakov. V finalu na kultnem Wembleyju se bosta udarila Barcelona in Manchester United. Oba kluba sta že osvojila domači prvenstvi, prihodnjo soboto pa lahko sezono skleneta na najlepši možni način – z zmago v najelitnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Arsene Wenger v letošnji sezoni z Arsenalom ni bil posebej uspešen. Pred začetkom tekme vseh tekem pa daje rahlo prednost rdečim vragom. "Na podlagi tega, kar sem videl v zadnjih treh tednih, ni boljšega trenutka za dvoboj proti Barceloni. Njeni nogometaši mi izgledajo utrujeni, za razliko od Unitedovih, ki delujejo sveže. Katalonci so mi v zadnjem času izgledali, kot da so na kolenih, tako da dajem Manchestru dobre možnosti pred finalom," se glasi napoved francoskega strokovnjaka, ki pričakuje, da bo četa Alexa Fergusona za dvoboj proti eni najboljših ekip na svetu nekoliko spremenila svoj način igre: "Vemo, da bo imela Barcelono žogo v svoji posesti 70 odstotkov časa, zaradi česar bo moral biti United v svojih 30 odstotkih zelo učinkovit. Zdi se mi, da bo Manchester povsem spremenil svoj stil igre, da bo bolj agresiven na sredini igrišča, ter da bo igral bolj direktno proti golu. Vsi vemo, kako bo igrala Barcelona, toda ne vemo, kaj pripravlja Manchester."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.