Šport > Nogomet
15 ogledov

Wenger dobil bitko za Fabregasa

Francesc Fabregas je v madinskem pogonu Barcelone igral kot najstnik. (Foto: Reu Žurnal24 main
Manager Arsenala, Arsene Wenger, je prepričan, da je dobil vsaj bitko za svojega prvega zvezdnika, Cesca Fabregasa, katerega želi v svojih vrstah videti tudi sloviti katalonski gigant, Barcelona.
Topničarje so sicer v teh dneh zapustili trije branilci, in sicer William Gallas, Mikaël Silvestre in Sol Campbell, ki niso podaljšali svojih pogodb z Arsenalom.

Novi predsednik Barcelone, Sandro Rosell, je pred nekaj dnevi dejal, da je ponudba v višini 40 milijonov angleških funtov (47,3 milijone eurov) vsaj za letos dokončna. Arsene Wenger jo je brez razmišljanja zavrnil in Cesc Fabregas, kot kaže, vsaj še za leto ostaja topničar. Željo po konstruktorju zmagovite akcije španske reprezentance v fianlu SP v JAR je s 25 milijonov funtov (29,6 milijona eurov) težko ponudbo konkretiziral že prejšnji prvi mož Barcelone, Joan Laporta.

Wengerju sicer ni bil najbolj všeč način na katerega je - preko medijev - Barcelona pritiskala na Asrenal. "Bilo je preveč nepotrebnega govorjenja, toda te zgodbe je konec," je za angleški časnik Telegraph povedal izkušeni francoski strateg. "Mi smo imeli vedno enak, miren odnos. O odhodu Fabregasa se sploh nisem želel pogovarjati. O številkah nismo niti premišljevali, razmišljali smo samo o tem, da je Cesc pomemben del ekipe in ga želimo v svojih vrstah tudi v prihajajoči sezoni. Poleg tega je pomembno tudi to, da smo pokazali, da ne bomo prodajali svojih igralcev samo zato, ker si jih želi kakšen velikan, kot je Barcelona."

Na vprašanje, ali je pri tem upošteval tudi želje 23-letnega zvezdnika je Wenger odvrnil: "Mislim, da je Cesc svojo zvestobo klubu že pokazal in o njegovih občutkih ne želim razpravljati. Z njim sem govoril, toda v javnosti nikoli ne razlagam stvari, ki so med mojimi igralci in med mano."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.