Šport > Nogomet
12 ogledov

Wenger: "Nani 1.600-krat pametnejši!"

Žurnal24 main
Začelo se je z neverjetnim izbruhom nogometaša Blackburna El-Hadjija Dioufa, ki je nekdanjega soigralca Jamieja Carragherja označil za "gorčico ali kečap". Arsene Wenger ne zaostaja. Nori četrtek.
On (Carragher, op. p.) je kot kečap ali gorčica za normalnega človeka, nepomemben. Dve leti sem igral za Liverpool in Carragher ni nikoli govoril z mano. To je življenje, nekateri ljudje so pač takšni.
El-Hadji Diouf

Nenačrtovan premor zaradi snega ni dobro vplival na nogometaše in trenerje v angleški Premier League. Četrtek sta z bizarnimi in na trenutke smešnimi izjavami zaznamovala nogometaš Blackburn Rovers El-Hadji Diouf in Arsenalov trener Arsene Wenger. Predvsem besede Senegalca, ki je nepričakovano ostro napadel nekdanjega soigralca pri Liverpoolu Jamieja Carragherja, ne potrebujejo dodatnega uvoda, zato uživajte:

"Če bi imel Liverpool deset takih igralcev, kot je Jamie Carragher, ne bi nikoli osvojili ničesar. Carragher je zame nič," je začel Diouf. "On je kot kečap ali gorčica za normalnega človeka, nepomemben. Dve leti sem igral za Liverpool in Carragher ni nikoli govoril z mano. To je življenje, nekateri ljudje so pač takšni," je nadaljeval Senegalec. Carragher ga je v svoji knjigi pred leti označil za igralca, ki mu je poleg Salifa Diaa "najbolj vseeno, ali zmaga ali izgubi".

"Pri Liverpoolu nismo imeli ekipe," je nadaljeval Diouf. "Nekje so bili Angleži, nekje so bili Francozi. Če je temu tako, potem skupaj ne moreš doseči ničesar. Carragher je le človek, ki rad govori, toda Carragher ne prodaja časopisov, Carragher ne prodaja dresov. Bil je nevoščljiv, saj sem imel, ko sem prišel k Liverpoolu, večje ime kot on," je še dodal Diouf. Zdajšnji nogometaš Blackburn Rovers ni pozabil dodati, da raje kot Carragherja posluša "velike može" svetovnega nogometa. Ta "velika moža" sta Diego Armando Maradona in Pelé, ki sta ga oba uvrstila na svojo osebno lestvico najboljših sto nogometašev po svetovnem prvenstvu leta 2002. Nadaljujmo z Wengerjem ...

Ne vem, kdo bo osvojil prvenstvo, pa sem na klopi vodil 1.600 tekem. Če to ve Nani, potem mora biti 1.600-krat bolj inteligenten kot jaz!
Arsene Wenger

Wenger: "Kot kaže, je Nani 1.600-krat bolj inteligenten kot jaz!"
Četrtkov dan norosti je nadaljeval trener Arsenala Arsene Wenger, ki se je cinično odzval na napovedi vezista Manchestra Uniteda Luisa Nanija. Portugalec je namreč napovedal, da je Chelsea v bitki za naslov edini resni tekmec njegovemu moštvu. Povej, Arsene:

"Vsak ima drugačno mnenje v tej ligi in nihče ni popoln. Živimo v družbi, kjer vsi vedo vse in kjer je sramotno reči: 'Ne vem!'" je začel Wenger in pristavil: "Ne vem, kdo bo osvojil prvenstvo, pa sem na klopi vodil 1.600 tekem. Če to ve Nani, potem mora biti 1.600-krat bolj inteligenten kot jaz!" Kako dobro bi bilo, da se četrtek nikoli ne bi končal ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.