Šport > Nogomet
27 ogledov

Wenger ne dvomi, kje bo prihodnje leto

arsene wenger EPA
Dolgoletni strateg Arsenala je prepričan, da bo prihodnjo sezono sedel na klopi londonskega nogometnega kluba.

Arsene Wenger je leta 1996 prevzel Arsenal in se v naslednjih dveh desetletjih večkrat srečeval s pozivi samooklicanih nogometnih strokovnjakov, ki so zahtevali njegov odstop.

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
Francoski strateg je tudi letos pod velikim pritiskom, saj imajo topničarji 11 točk zaostanka za vodilnim Leicester Cityjem, za nameček pa so se že poslovili od Lige prvakov in angleškega pokala FA.

Wenger je novinarjem obljubil, da ne namerava zapustiti Arsenala, podporo pa mu je nedavno izrekel tudi manjšinski lastnik kluba Alisher Usmanov.

''Nobenega dvoma,'' je na vprašanje, ali bo prihodnje leto še vodil Arsenal, odvrnil Wenger in dodal, da kritike navijačev in medijev niso dobrodošle, a nanj nimajo posebnega vpliva.

''Ne obremenjujem se z drugimi in s tem, kaj pravijo ljudje. Vse ostalo so sodbe, mnenja, ki so vezana na naše pretekle rezultate, razočaranja, veselje. Moja naloga je, da se osredotočim na pomembnejše reči, tj. igra. V življenju je zelo pomembno, da se posvetiš temu, kar je tvoja naloga. Osredotočen sem, da naredim, kar je v najboljšem interesu kluba. Prihodnost je prihodnost, na to nimam večjega vpliva od vas,'' je pojasnil Wenger.

Navijači mu pogosto očitajo, da s klubom ravna kot s podjetjem, posledično pa zapravi manj denarja, kar onemogoča lov na lovorike. Wenger očitke zavrača.

''Imam svojo vest. Vsak dan dam vse od sebe za klub, ki ga imam rad. Če lahko to ljubezen delim z navijači, toliko bolje, a v prvi vrsti želim zagotoviti, da se potrudim po najboljših močeh.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.