Šport > Nogomet
32 ogledov

Wenger o naivni in povprečni igri

arsene wenger EPA
Trener Arsenala Arsene Wenger je bil po porazu proti Barceloni (0:2) kritičen do predstave svojih varovancev. Lionel Messi je poskrbel za 10.000. gol Barcelone.

Aktualni prvaki iz Barcelone so si na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov v Londonu priigrali dobro izhodišče pred povratno tekmo z Arsenalom. Katalonci so slavili z dvema goloma Lionela Messija.

''La Pulga'' je z drugim zadetkom, ki ga je z bele točke dosegel v 83. minuti, poskrbel za jubilejni 10.000. gol španskega prvaka.

''Barcelona je odlična ekipa, to smo vedeli že pred tekmo. Vložili smo veliko energije, vendar menim, da smo bili tehnično zelo povprečni. Obžalujem predvsem to, da smo po tem, ko smo dominirali zadnjih 15, 20 minut, prejeli zadetek. Podobno kot proti Monacu, naivno, in to me jezi. Ko je izgledalo, da bi lahko zmagali, smo tekmo oddali. Bili smo nepotrpežljivi, izgubili smo preveč žog. Pa ne zato, ker bi nas Barcelona prisilila v to, ampak ker tehnično nismo bili dovolj natančni pri podajah,'' je povedal Wenger in dodal, da so imeli njegovi varovanci možnosti za zmago, če bi do konca odigrali disciplinirano.

lionel messi | Avtor: EPA EPA
''Barcelona je naprej s 95-odstotno gotovostjo, a na Camp Nouu si želimo igrati. Mi smo Arsenal FC in ne bomo igrali, kot da nimamo možnosti. Škoda, da igralci niso dobili nobenega zadoščenja, saj smo res vložili ogromno energije,'' je dodal francoski strateg.

Nogometaši Barcelone, natančanje Messi, so poskrbeli za 10.000. gol v zgodovini kluba. Katalonci so za ta dosežek potrebovali 4375 tekem, kar znaša 2,28 gola na srečanje.

Messi jih je prispeval 441, sledijo pa mu Cesar Rodriguez s 232., Ladislav Kubala s 194., Josep Samitier s 184., Josep Escola s 167. in Paulino Alcantara s 143.

Prvi strelec gola za Barço na uradni tekmi je bil George Girvan 20. januarja 1901 na tekmi katalonskega prvenstva. Za 5000. gol pa je skorajda 70 let pozneje poskrbel Carles Rexach 13. decembra 1970. Zanimivo je, da je Barca za prvih 5000 zadetkov potrebovala 70 let, za naslednjih 5000 pa le dobrih 45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.