Šport > Nogomet
27 ogledov

Wenger ostaja? "Spet me boste videli"

Wenger Arsenal West Bromwich Albion WBA Premier League Anglija lgia prvenstvo EPA
Trener Arsenala Arsène Wenger je navijačem, ki še ne vedo, ali bo po koncu sezone nadaljeval svoje dolgoletno službovanje v klubu, sporočil, da še ni rekel zadnje.

Arsenal si je z nedeljsko zmago nad West Bromwich Albionom dokončno zagotovil četrto mesto v Premier League, ki na Otoku prinaša igranje v kvalifikacijah za Ligo prvakov, zmaga pa je navijače na zadnji domači tekmi na stadionu Emirates tudi pripravila na tekmo sezone proti Hull Cityju v finalu pokala FA.

Vse oči so še naprej uprte v trenerja Arsèna Wengerja, čigar pogodba se izteče ob koncu sezone, a je 64-letnemu Francozu kot že nekajkrat do zdaj očitno uspelo zajeziti srd navijačev. Pri Arsenalu teče že 18. leto Wengerjeve vladavine, zadnjih devet je minilo brez enega samega naslova, Francoz pa je po zmagi nad WBA namignil, da še ne namerava oditi.

"Nekega dne se me boste znebili"

"Poglejte me," je s široko razprtimi rokami dejal novinarjem, ki so ga vprašali, ali bo gotovo na čelu ekipe tudi naslednjo sezono. "Spet me boste videli. Ne bodite nepotrpežljivi. Moj 'zadnjič' bo prišel. Nekega dne se me boste znebili, ne skrbite."

Wengerjeva ekipa je v sončnem Londonu sicer brez težav odpravila WBA, a je obračun minil tudi v znamenju protestov pred stadionom, kjer so navijači domačega moštva skandirali proti najdražjim vstopnicam na Otoku, priljubljeno navijaško pesem "Arsenal Till I Die" ("Arsenal, dokler ne umrem") pa so spremenili v "Arsenal Till I'm Skint" ("Arsenal, dokler ne obubožam"). Wenger je sicer zanikal, da je bila njegova prihodnost odvisna od zagotovitve četrtega mesta.

Prihaja iz časa, ko nisi potreboval pisala

"Niti slučajno. Seveda je bilo pomembno, da smo v Ligi prvakov, to je gotovo, toda velikokrat sem vam že povedal, da to ni povezano z mojo predanostjo, povezano je z dejstvom, da se počutim uporabnega," je pristavil Wenger.

"Velikokrat sem vam rekel, da je moja beseda moja beseda. Prihajam iz obdobja, ko za dogovor nisi potreboval pisala."

"Upam, da je Rémy plačal vstopnico"

Francoski trener je v letošnji sezoni proslavil svojo tisočo tekmo na klopi Arsenala, po nekaj škandaloznih porazih, tudi na omenjeni jubilejni tekmi proti Chelseaju (6:0), pa so se pojavila tudi vprašanja, zakaj bi o svoji prihodnosti moral odločati le on sam. Wenger pred izjemno pomembnim finalom pokala FA (17. maja), ki bi lahko dokončno končal njegovo vladavino, še vedno vztraja, da lahko 13-kratne angleške prvake vrne na prestol.

"Nimam niti trenutka dvoma. Če bi ga imel, že pred leti ne bi rekel 'ne' številnim ponudbam, ko sem se povsem posvetil temu klubu," je dodal Wenger, ki si je vzel nekaj časa tudi za šaljenje, potem ko so ga vprašali, kaj je na tribunah počel francoski napadalec Queens Park Rangers Loïc Rémy.

"Pošteno povedano, so mi šele zdaj sporočili, da je bil tukaj, nisem vedel. Zaradi tega ne vidim nobenega signala, ki kaže na to, da bomo kupili Loïca Rémyja. Upam, da je plačal za vstopnico ..." je navihano končal Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.