Šport > Nogomet
15 ogledov

Wenger še upa

Arsene Wenger (desno) še vedno verjame, da z Arsenalom lahko osvoji naslov držav Žurnal24 main
Arsenal je v angleškem prvenstvu v zadnjih dveh tekmah remiziral z Liverpoolom in Tottenhamom, trener Arsene Wenger pa še vedno verjame, da lahko osvoji naslov prvaka.

Pet tekem do konca topničarji na tretjem mestu za Manchestrom Unitedom zaostajajo za šest točk. Wenger je bil po tekmi s Tottenhamom (Arsenal je vodil s 3:1, na koncu 3:3) presenetljivo dobre volje in dejal, da je boj za naslov ostal popolnoma odprt. Čeprav je pred nedeljsko tekmo z Liverpoolom (rdeči so na 1:1 izenačili v 102. minuti) trdil, da morajo za kaj takega njegovi izbranci obvezno zmagati.

"Boj za naslov je odprt. Pripraviti se moramo za naslednjo tekmo (Bolton v gosteh) in dati vse od sebe. Moji fantje imajo izjemen karakter, tudi kadar ne zmagujemo. Igramo dobro, niz neporaženosti v angleškem prvenstvu smo povečali na 16 tekem, imamo pa preveč neodločenih izidov. To moramo spremeniti. Vse je še možno. Chelsea se je vrnil v igro in do konca igra še tako z Manchestrom Unitedom kot Tottenhamom. Mi moramo ohraniti vero v uspeh in nadaljevati z bojem. Ne bomo vedno igrali neodločeno, ko bomo zabili tri gole,"
je povedal Wenger, ki je obžaloval izgubo vodstva z dvema goloma naskoka, razveljavljeni gol Robina van Persieja in utrujenost, ki je igralce načela v zaključku obračuna s Tottenhamom, ki je zadnjo tekmo odigral pred tednom dni. "Velik minus je, ko v nekaj dneh odigraš dve tako pomembni tekmi. Posledice tekme z Liverpoolom so bile vidne. V drugem polčasu smo fizično padli, kar pojasnjuje, zakaj so domači prišli do izenačenja in imeli priložnosti še za četrti in peti gol."

Redknapp jih je odpisal

Drugačno mnenje ima trener Tottenhama Harry Redknapp, ki ne verjame v Arsenalov naslov. "Ne bi bilo prvič, da bi vodilna ekipa zapravila tako veliko prednost, ampak ne verjamem, da Arsenal lahko pride do naslova prvaka," je dejal Redknapp, ki je ostal brez Garetha Bala. Ta je po startu Wojciecha Szczesnyja s poškodovanim kolenom moral iz igre, a po zadnjih informacijah ne bo dlje časa odsoten z nogometnih zelenic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.