Šport > Nogomet
18 ogledov

Wenger: Skomina sodil sramotno

Damir Skomina je mednarodno sodniško kariero začel leta 2003. Žurnal24 main
Čeprav je splošno mnenje, da je najboljši slovenski sodnik Damir Skomina na povratni tekmi osmine finala med Arsenalom in Milanom (3:0) svoje delo opravil dobro, pa se s tem ne strinja trener topničarjev Arsene Wenger.

Angleški mediji tako pišejo, da naj bi Arsene Wenger z Damirjem Skomino besedno obračunal po tekmi v tunelu Emirates Stadiuma, ko mu je očital, da naj bi svoje delo opravil sramotno. Najbolj pa ga je zmotilo to, da naj bi po njegovem mnenju na sredini dosodil preveč prekrškov v korist Milana. "Z delom sodnika nisem preveč zadovoljen, ker menim, da je na sredini dosodil preveč prekrškov. Vedno, ko so se nogometaši Milana znašli na tleh, je piskal prekršek. To so gostje hitro dojeli in to s pridom izkoriščali do konca tekme," je besnel Francoz. Bržkone pa mu to ne bo prav nič pomagalo. Najverjetneje bo za svoje besede celo kaznovan, saj naj bi Skomina Wengerja že prijavil Evropski nogometni zvezi (Uefa).

Ne glede na sodniške odločitve je bil Wenger na svojo ekipo več kot ponosen. Čestitati pa ni pozabil niti izkušenemu vratarju Milana Christianu Abbiatiju, ki je v drugem polčasu v obup spravljal Robina van Persija. "Igralci so lahko ponosni na to, kar so pokazali. Na koncu pa nas je pokopal zaostanek iz prve tekme," je še dodal Francoz. Laurent Koscielny, ki je že v sedmi minuti zadel po podaji iz kota, pa je pripomnil: "Najbolj pomembno je, da se poslavljamo ponosno. Vsi od prvega do zadnjega smo pustili srce na igrišču. Škoda, da nismo zadeli še enkrat, zaslužili smo si četrti zadetek. Veseli me, da nadaljujemo zmagoviti niz."

Na drugi strani trener Milana Massimiliano Allegri predvsem z igro v prvem polčasu ne more biti preveč zadovoljen, a na koncu šteje izid. In Milan je napredoval v četrtfinale. "Škoda, ker smo izgubili, toda glavni cilj smo izpolnili – uvrstili smo se v četrtfinale. Zdaj imamo nekaj dni, da se vrnejo poškodovani nogometaši. Dvomimo, da smo bili prestrašeni, ker smo si na prvi tekmi priigrali pomembno prednost. Naredil sem napako, ker sem na Emiratesu začel s formacijo 4-3-3. Zaradi treh igralcev v napadu smo imeli kar nekaj posledic. Prejeli smo zadetek iz njihovega prvega kota, kar je bil velik udarec. Zatem pa smo preveč grešili pri podajah. S tehničnega vidika smo šli v tekmo povsem napačno," je svoje napake priznal Allegri, ki vseeno noče preveč objokovati poraza v Londonu: "V vsakem primeru me ta poraz in takšen razplet ne skrbi preveč. Da bi izpadli, potem ko smo prvo tekmo dobili s 4:0, pa bi bil za nas pred nadaljevanjem sezone zares zelo velik psihološki udarec."

Benfica slavi prvi četrtfinale po letu 2006

Na drugem torkovem obračunu je Benfica pred svojimi gledalci z 2:0 odpravila Zenit in se prvič po letu 2006 uvrstila v četrtfinale Lige prvakov. Dvakratni zmagovalci najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja so slavili z 2:0 po zaslugi Maxija Pereire in Nelsona Oliveire ter s tem preobrnili izid iz prvega srečanja, ki so ga Rusi dobili s 3:2. "Benfica in njeni navijači si zaslužijo četrtfinale, sploh tisti okoli dvajsetega leta, ki Benfice v Evropi nikoli niso videli v vsej njeni veličini," je bil po napredovanju navdušen trener Benfice Jorge Jesus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.