Šport > Nogomet
60 ogledov

Wenger: Ste presenečeni?

white hart lane stadion EPA
Angleški nogometni prvoligaš Tottenham je objavil, da je po pregledu novih predlogov dobil dovoljenje za načrtovanje novega stadiona, ki bo sprejel 61.000 ljudi in bo v neposredni bližini zdajšnjega White Hart Lana.

White Hart Lane je služil kot domovanjem Londončanom vse od leta 1899, sprejme pa 36.284 navijačev. Projekt, ki nosi ime Northumberland Development Project, bo po novih načrtih vključeval še hotel, športni center, zdravstveni center, domove in muzejsko-trgovski kompleks ter bo stal predvidoma 551 milijonov evrov.

arsene wenger | Avtor: Youtube Youtube
Spurs načrtujejo, da bodo na novem stadionu lahko zaigrali v sezoni 2018/19, med gradnjo pa bodo morali zapustiti White Hart Lane, kar pomeni, da bo prihodnja sezona zadnja Tottenhamova v starem domovanju. V sezoni 2017/18 bo Tottenham začasno igral drugje.

Novi stadion bo po dogovoru gostil tudi dve tekmi lige ameriškega nogometa NFL na leto. Podpisali so pogodbo za deset let.

Novico o načrtih mestnega rivala so na tiskovni konferenci pred začetkom ligaškega konca tedna predstavili tudi trenerju Arsenala Arsenu Wengerju, saj bo novi stadion Tottenhama sprejel 61.000 obiskovalcev, Arsenalov Emirates pa ''le'' 60.000

''Ste presenečeni?'' se je pošalil Wenger. Na vprašanje, ali namerava Arsenal na Emiratesu dodati kakšen sedež, je dolgoletni trener topničarjev odvrnil: ''Bomo poskusili!''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.