Šport > Nogomet
15 ogledov

Wenger: "Uefa je diktatorska!"

Kaj se je dogajalo v tunelu Camp Noua? (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po porazu proti Barceloni v osmini finala Lige prvakov naj bi trener Arsenala Arsene Wenger verbalno napadel sodnika Massima Busacco. Vsaj tako trdi Uefa, saj Francoz obtožbe ostro zanika.
Brez Fàbregasa proti Man. Unitedu!
Kapetan Arsenala Francesc Fàbregas si je na tekmi z Barcelono obnovil poškodbo prepone. Španski reprezentant bo tako izpustil četrtfinalno tekmo pokala FA proti Manchestru Unitedu, ki bo na sporedu čez vikend, kaj lahko pa bi bil odsoten tudi dlje.

Tako proti Arsenu Wengerju kot tudi Samirju Nasriju je Evropska nogometna zveza (Uefa) dan po tekmi proti Barceloni začela disciplinski postopek, saj naj bi trener in nogometaš Arsenala po koncu tekme z "neprimernimi besedami" napadla švicarskega sodnika Massima Busacco. Toda Wenger obtožbe, pod katere se je podpisal tudi delegat tekme, Slovenec Dane Jošt, kategorično zanika:

"Povsem zanikam vse obtožbe," je povedal Wenger. "Ne razumem, od kod to prihaja. Zdi se mi škoda, da je sodnik sprejel odločitev in izključil Robina van Persieja. To je bila napačna odločitev. Prva tekma je bila fantastična reklama za nogomet, druga pa je bila uničena. Ljudje se bodo zdaj spominjali le izključitve. Za Uefo bi bilo dobro, da bi pokazala malce skromnosti in bi se opravičila za to, kar se je zgodilo, ne pa da sproža sankcije proti ljudem, ki niso storili ničesar narobe," je oster napad nadaljeval trener topničarjev.

Ko gre za nogometno tekmo na tem nivoju, ne moreš sprejemati takšnih odločitev in za nameček pri tem prikazati še veliko arogance. Vsi lahko razumemo, da delamo napake, toda vse, kar se zgodi po tem, je diktatorstvo.
Arsene Wenger

Toda ni se ustavil: "Kaznovan je bil le nogometni klub Arsenal. Izpadli smo iz Lige prvakov – izgubili smo eno naših velikih ambicij. Kaznovani smo bili z veliko škode in se moramo povrhu vsega še opravičevati Uefi," je nadaljeval Wenger in krovno organizacijo primerjal z diktatorskimi režimi:

"Ko gre za nogometno tekmo na tem nivoju, ne moreš sprejemati takšnih odločitev in za nameček pri tem prikazati še veliko arogance. Vsi lahko razumemo, da delamo napake, toda vse, kar se zgodi po tem, je diktatorstvo." Wenger je novinarje še pozval, naj izbrskajo kakšne kletvice, ki jih je v tunelih izrekel v svojih 15 letih na Otoku, in če jih najdejo, jim bo plačal počitnice. Kljub vsemu pa ni želel razkriti, kaj mu naj bi v tunelu zabrusil Busacca, ki se bojda tako kot oba Francoza ni držal nazaj. "Primer Wenger" bo Uefa obravnavala 17. marca.

Kako tekme vodi Busacca, si lahko pogledate v tem izseku iz fantastičnega dokumentarca "Kill the Referee" (Ubiti sodnika, op. a.):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.