Šport > Nogomet
15 ogledov

Wenger: V Barceloni brez bunkerja

Robin van Persie je najprej izenačil, zmago pa je Arsenalu zagotovil Aršavin. (F Žurnal24 main
Nogometaši Arsenala so na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov po preobratu v drugem polčasu z 2:1 premagali Barcelono, ki pa je pred povratno tekmo še vedno favorit.

Kljub sploh prvemu porazu proti Arsenalu (1:2) je Barcelona po prvi tekmi osmine finala Lige prvakov še vedno favorit, se strinjajo angleški in španski mediji.

Zvezdniki Barcelone so imel igro pod nadzorrom, po imenitni podaji Lionela Messija Davidu Villi so tudi dolgo vodili, a sta jih na koncu pokopala dva zadetka in slaba izvedba v napadu.

"Ko pridete do izločilne faze tekmovanja v Ligi prvakov, je jasno, da ni več lahkih nasprotnikov. Nismo dosegli rezultata, ki smo si ga želeli, a je moje moštvo igralo dobro. Dvoboj je še naprej odprt," je po tekmi dejal strateg Kataloncev Pep Guardiola in dodal, da je treba počakati na povratno tekmo, ko bodo Barcelono bodrile polne tribune Camp Noua. Guardiola, pa čeprav so sodniki dvakrat spregledali, da so topničarji v svojem kazenskem prostoru igrali z roko, je vzroke za poraz iskal drugje: "Mislim, da nismo veliko grešili, treba se je osredotočiti na našo igro. Naši nogometaši so klubu dali veliko, vem, kaj zmoremo, in prepričan sem, da bomo to tudi naredili."

Fàbregas: Zreli za velike tekme
Čeprav moštva, ki gostujejo v Barceloni, večino časa preživijo na svoji polovici igrišča, pa trener Arsenala Arsen Wenger Špancem sporoča, da se topničarji na povratni tekmi ne bodo branili. "Po zmagi smo polni optimizma. Samozavestno gremo merit moči tudi na Camp Nou. Ne bomo se branili. Rezultat iz Londona je zgodovinski."

"To je tekma, ki se igra 180 minut. Lepa zmaga, to je pa tudi vse," je po tekmi dejal kapetan Arsenala Cesc Fàbregas, ki si ga je poleti v svojih vrstah močno želela prav Barcelona. Španec dodaja, da rezultat 2:1 ne bo pomenil nič, če ne ponovijo še ene takšne predstave. Fàbregas je komentiral tudi lanski poraz v Barceloni, prav tako na povratni tekmi osmine finala, ko je bilo moštvo Guardiole po remiju v Londonu (2:2) v Barceloni boljše s 4:1: "Res je, da imamo kar pet ali šest poškodovanih igralcev, vendar pa smo zdaj leto starejši in bolj izkušeni. Dovolj smo zreli za velike tekme."

Junak pri topničarjih Nizozemec Robin Van Persie, ki je prispeval zadetek za izenačenje, pa je povedal: "Do zmage nas je vodil s stilom igre, ki ga goji Barcelona. Imeli smo srečo, a je zmaga fantastična."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.