Šport > Nogomet
19 ogledov

Wengerja obtožil dopingiranja

Arsene Wenger v zadnjih dneh nima mirnega spanca. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nekdanji igralec Arsenala Paul Merson je v intervjuju za francoske medije izrekel hude obtožbe na račun dolgoletnega trenerja topničarjev Arsena Wengerja. Francoz se je že odzval in vse zanikal.

Paul Merson je za Arsenal igral med letoma 1985 in 1997. V njegovi zadnji sezoni pri topničarjih je na klop sedel Arsene Wenger, ki tam vztraja še danes. Po besedah Mersona se je v tisti sezoni marsikaj spremenilo. "Ta sezona je bila vse, samo normalna ne," je v intervjuju za francoske medije dejal Merson in nadaljeval: "Občasno nam je pred velikimi tekmami v roke vbrizgal rumeno tekočino. Niso nam povedali, kaj to je, mi pa nismo niti spraševali." Jasno je, da je danes 43-letni Merson s tem mislil na prepovedana poživila oziroma doping. "Vsako jutro nas je pred treningom čakal pomarančni sok pomešan s kreatinom." Vsekakor hude obtožne na račun francoskega strokovnjaka.

Wenger ostro zanika
"Podal bom odstopno izjavo, če najdete igralca, ki sem ga prosil, naj vzame prepovedano poživilo," se je na obtožbe na svoj račun zelo hitro odzval francoski strokovnjak. "Jaz osebno igralcem na dajem ničesar. Če ne želijo vzeti ničesar, ne vzamejo ničesar. Če že kaj damo igralcem, so to multivitamini, magnezij, kalcij ali vitamin C, kakršna je praksa tudi ostalih klubov. Vsako leto imamo najmanj 20 testov za prepovedana poživila in do danes še noben ni bil pozitiven. Zakaj mislite, da bi igralcem dal prepovedana poživila? Najdite enega igralca, ki sem ga prosil, da si vbrizga neko sredstvo, in jutri bom ponudil odstop," je zaključil Arsene Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.