Šport > Nogomet
2490 ogledov

Zabijal za Romo in Juventus, zdaj dolguje milijone

Strel Mirka Vučinića za zadetek proti Romi. Reuters
Nekdanji zvezdnik je zabredel v velike finančne težave.

Nekdanji nogometaš Rome in Juventusa Mirko Vučinić je na sodišču v Lecceju obtožen utaje davkov med leti 2014 in 2017, italijansko državo naj bi oškodoval za 5,8 milijona evrov. 

Antonio Savoia, odvetnik nekdanjega črnogorskega reprezentančnega napadalca, je svojega klienta branil s podatkom, da se je Vučinić v omenjenem obdobju nahajal v Združenih arabskih emiratih, kjer je igral za klub  Al-Jazeera in tako po njegovem mnenju ni bil dolžan plačevati davkov v Italiji. 

Vučiniću je bila konec leta 2019 odvzeto imetje - vila v Rimu in dve hiši v Lecceju. Črnogorec ne sme uporabljati niti svojega motorja znamke Harley Davidson, prav tako pa je ostal brez dragocenih avtomobilov. Blokirana so mu tudi sredstva na bančnih računih, po ocenah italijanskih medijev pa so oblasti skupno zaplenile za tri milijone nogometaševe lastnine. 

Vučinić je večji del kariere prebil na Apeninskem polotoku, kjer je nastopal za Lecce, Romo in Juventus, kasneje pa je končal pred dvema letoma v ZAE.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.