Šport > Nogomet
193 ogledov

Začenja se Liga prvakov, takoj že veliki derbi

Memphis Depay Profimedia
Danes se začenja skupinski del nogometne Lige prvakov.

Začel se bo skupinski del nove sezone nogometne lige prvakov. V njej bo igralo kar sedem Slovencev, med katerimi bržčas najvišje merita Jan Oblak z madridskim Atleticom in Samir Handanović z milanskim Interjem. Glavni favoriti na papirju so sicer branilec naslova Chelsea, Bayern, PSG in Manchester City.

Danes ob 18.45 in 21.00 bodo tekme v skupinah od E do H, in sicer Barcelona - Bayern München, Dinamo Kijev - Benfica, Young Boys Bern - Manchester United, Villarreal - Atalanta Bergamo, Sevilla - Salzburg, Lille - Wolfsburg, Chelsea - Zenit St. Peterburg in Malmö - Juventus.

V sredo pa bodo v 1. krogu še obračuni v skupinah od A do D: Manchester City - Leipzig, Brugge - PSG, Atletico Madrid - Porto, Liverpool - AC Milan, Bešiktaš - Borussia Dortmund, Sporting - Ajax, Šerif Tiraspol - Šahtar Donjeck in Inter Milano - Real Madrid.

Ob Oblaku in Handanoviću od Slovencev v skupinskem delu igrajo še Kevin Kampl, Benjamin Verbič, Josip Iličić, Lovro Bizjak in Benjamin Šeško. 

Benjamin Šeško Brøndby RB Salzburg | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Salzburg, klub slednjega se bo na zelenico proti Sevilli podal že ob 18.45, ob enaki uri bo v Švici gostoval tudi Manchester United s Cristianom Ronaldom. Atalanta Josipa Iličića bo tako kot Šeškovi rdeči biki gostovala v Španiji, Italijani se bodo pomerili z Villarrealom, Verbič bo v Kijevu gostil Benfico, veliki derbi pa bosta ob 21. uri odigrala Barcelona in Bayern.

Iz vsake skupine se bosta v osmino finala prebili po dve najboljši zasedbi iz vsake skupine, medtem ko bodo tretjeuvrščene igrale v tako imenovanem play offu evropske lige.

Skupinski del se bo končal 8. decembra, izločilni boji pa bodo od sredine februarja naprej. Finale bo v Sankt Peterburgu 28. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.