Šport > Nogomet
1846 ogledov

Začenja se sojenje nogometnemu superzvezdniku, grozi mu dolga zaporna kazen

Benjamin Mendy Profimedia
Danes se začenja sojenje francoskemu nogometnemu reprezentantu Benjaminu Mendyju.

Na sodišču v Chesteru se bo danes začelo sojenju Benjaminu Mendyju, nogometašu Manchester Cityja in francoskemu reprezentantu, ki je obtožen posilstva sedmih žensk in mu grozi, če ga spoznajo za krivega, dolga zaporna kazen in s tem tudi konec kariere, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Osemindvajsetletni Mendy se bo moral soočiti z osmimi obtožnimi točkami posilstva, enim spolnim napadom in enim poskusom posilstva, ki se nanašajo na sedem mladih žensk. Maja se je izrekel za nedolžnega po devetih od desetih obtožb, pozneje je bil obtožen še za eno posilstvo, zadnje obtožbe sodišču še niso predložili.

Vsa domnevna kazniva dejanja naj bi se zgodila na Mendyjevem domačem naslovu v Prestburyju pri Macclesfieldu v severozahodni Angliji, in sicer med oktobrom 2018 in avgustom lani. Pred poroto mu bodo sodili skupaj s soobtoženim Louisom Saho Matturiejem, ki se je prav tako izrekel za nedolžnega, sojenje naj bi trajalo šest tednov.

Po aretaciji avgusta lani je bil Mendy najprej zaprt v zaporu Altcourse v Liverpoolu, nato pa v zaporu v Manchestru, preden so ga januarja proti varščini izpustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice