Šport > Nogomet
16 ogledov

Začenja se vroča nogometna pomlad

derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
Nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije bodo konec tedna prekinili zimski premor in nadaljevali boj za 25. državnega prvaka.

Po jesenskem delu najbolje kaže Olimpiji, ki bo spomladanski del začela v nedeljo, ko bo ob 16.55 v 23. krogu pred domačimi gledalci gostila Koper. Olimpija ima po 22 krogih tri točke prednosti pred branilcem naslova Mariborom. Ta bo nogometno pomlad začel danes ob 16.55 v Ljudskem vrtu na tekmi s Celjem. Danes bosta na sporedu še tekmi Gorica - Zavrč in Rudar Velenje - Krško, ki bosta ob 15. uri. V nedeljo pa bo ob 15. uri na sporedu še dvoboj Krka - Domžale.

Na lestvici po jesenskem delu s 46 točkami vodi Olimpija, ki bo prvi naslov po letu 1995 lovila z nekaterimi zvenečimi okrepitvami, kot so Julius Wobay, Blessing Eleke, Nejc Vidmar, Miroslav Radović in Danko Lazović, a brez prvih napadalcev jeseni Andraža Šporarja in Ezekiela Hentyja.

Tri točke zaostaja branilec naslova Maribor, ki bo spomladi močnejši za Mateja Palčiča, Amarja Rahmanovića, Denis Šmeta, Valona Ahmedija, Rodriga Defendija in predvsem Milivoja Novakovića.

Nova žoga

V boj za vrh se želijo vmešati tudi Domžale, ki imajo 38 točk. Sledijo Gorica s 35 točkami, Zavrč s 30, Celje s 23, Luka Koper, Krka in Rudar s po 22 ter Krško z 19.

Prvoligaše pa čaka tudi novost, po novem bodo igrali z novo uradno žogo, in sicer Adidas Beau Jeu, ki bo tudi uradna žoga letošnjega evropskega prvenstva v Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.