Šport > Nogomet
31 ogledov

Začenjajo se kvalifikacije za evropsko ligo

Mura Olimpija Sretenović Fajić Jović Saša Despot
Mura, Celje in Olimpija danes začenjajo svoj pohod na uvrstitev v evropsko ligo. V prvem predkrogu kvalifikacij se bo Mura 05 pomerila z Bakujem, Celje z Dacio Kišinjov, Olimpija pa bo zaigrala proti Jeunesse Esch.

Trije slovenski nogometni klubi bodo danes začeli svojo pot v prvem predkrogu kvalifikacij za evropsko ligo. Muro 05 čaka gostovanje pri azerbajdžanskem Bakuju, Celje bo prvo tekmo odigralo v Moldaviji z Dacio Kišinjov, Olimpija Ljubljana pa bo na domači zelenici pričakala Jeunesse Esch iz Luksemburga. Povratne tekme bodo teden dni pozneje.

Mura se je z Bakujem pomerila na prijateljski tekmi med pripravami na novo sezono, klonila pa je z 0:4. V kadru Bakuja sta sicer tudi stara znanca slovenskih prvoligaških zelenic Lukas Horvat in Juninho. Muraši se pred obračunom z moštvom iz Azerbajdžana zavedajo, da jih čakata dve naporni tekmi.

Podobnega mnenja so tudi v taboru Celja, kjer vedo, da je nasprotnik močan, a kljub temu upajo na ugoden izid. Večja neznanka pa so nogometaši iz Luksemburga, ki se bodo v ljubljanskih Stožicah pomerili z Olimpijo. Čeprav o nasprotnikih veliko podatkov v ljubljanskem taboru nimajo, pa bodo zadovoljni z vsako zmago. Olimpijo pa v nedeljo čaka še ena tekma, na kateri se bodo pomerili z večnimi tekmeci iz Maribora za slovenski superpokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.