Šport > Nogomet
7 ogledov

Olimpija začenja evropsko pot

Valenčič Nikezić Olimpija Crvena Zvezda Stožice Saša Despot
Jutri se za zeleno-bele začenja letošnja evropska pustolovščina. Prvi tekmec, ki sicer nikakor ne bi smel biti niti tudi zadnji, bo luksemburški podprvak Jeunesse Esch. Tekma na stadionu Stožice se bo začela ob 20. uri.

Ljubljanska Olimpija je v dvoboju z Luksemburžani vsekakor favorit. To bi moral biti za Ljubljančane le prvi korak na evropski poti, katere cilj je Liga Europa. Kljub nekaterim težavam s poškodbami imajo zeleno-beli več kot dovolj kvalitetnih posameznikov, ki bi morali biti zagotovilo za napredovanje v drugi predkrog.

"Večina igralcev je nared, vsi skupaj pa se po napornih pripravah že veselimo pravih tekem," je na novinarski konferenci pred četrtkovim obračunom dejal trener Olimpije Ermin Šiljak.

Proti Jeunesse Esch ne bo mogel računati na dva novinca v zmajevem gnezdu, Roka Baskero in otroka Real Sociedada Iniga Sarasolo, ki sta se ekipi priključila po datumu, do katerega je bilo treba prijaviti igralce za prvi predkrog Lige Europa. Sicer pa so vsi, razen dlje časa poškodovanega Dejana Djermanovića, v polnem trenažnem pogonu, seveda je pri nekaterih problem pripravljenost.

"Čeprav se je Vicente šele prejšnji teden priključil ostalim soigralcem pri treniranju, pa moram priznati, da je v enem tednu res veliko nadoknadil. Gre za igralca z lahko konstitucijo, saj je kot tak lahko malce hitreje v formi. Problem je pri Maticu Finku, ki je po prihodu iz reprezentance dobil angino in ni z nami začel priprav. Sicer pa je zame edini kriterij igrišče in prizadevnost na treningih," je Šiljak predstavil stanje svojih varovancev.

O jutrišnjem nasprotniku v taboru Olimpije še ne vedo veliko. "Zaenkrat kakšnih konkretnejših informacij o tem, kako igrajo, v kakšni postavitvi, še nimamo, na voljo je za zdaj le internet," je dodal Šiljak.

28 državnih naslovov

Klub s polnim imenom AS La Jeunesse d'Esch domuje na stadionu Stade de la Frontiere. Kot pove že ime objekta, se kraj Esch-sur-Alzette nahaja v neposredni bližini francoske meje. Jeunesse je bil ustanovljen leta 1907, v tem času je bil 28-krat prvak Luksemburga, 12-krat pa je osvojil tudi pokalni naslov. S tem je najuspešnejši luksemburški klub. V evropskih pokalih je slavil osemkrat, prav tolikokrat je tudi remiziral, ob tem pa doživel kar 51 porazov, ob gol razliki 53:216.

V lanskem prvenstvu so končali na drugem mestu za klubom Dudelange, ki jih je premagal tudi v pokalnem finalu. V 26 prvenstvenih tekmah so zbrali 51 točk, in sicer za 15 zmag, šest remijev in pet porazov. Stade de la Frontiere sicer sprejme štiri tisoč gledalcev, od tega je 1.200 sedišč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.